1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

492182 inlägg · 4084 ämnen

Inlägg #2599332

Sv: MoDo Hockey - IF Malmö Redhawks 23-11-18 Borta
BobbyG: Såg om delar av gårdagens match och måste säga att jag verkligen gillar de nya kedjorna.
Ruohomaas kedja skapar en hel del fina lägen men framför allt känns alla 4 enheter väldigt jämna.
Walli känns gjuten bredvid Ruohomaa och Niederbach, och Vigneaults kedja var kvällens näst bästa bakom HA-linan.
Södergran riktigt bra i fjärde och gör den linan starkare, hoppas dock han får många minuters speltid då han förtjänar det just nu.
Ser tvärtemot dig absolut inget som pekar neråt.
Södergran, Walli och Rundblad tycker jag håller godkänd nivå med råge och behöver i princip bara fortsätta spela som dom gör.
Enda orosmolnet är Ruohomaa som är lite för långsam och kladdig. Som det känns just nu får man vara nöjd så länge han inte sänker sin kedja. Gör lite snygga moves emellanåt, men det är för sällan och gör för svagt avtryck i offensiven medans hans duttande ställer till det i defensiven.

Jag tror det till störst del handlar om självförtroende. Jämför hans kroppsspråk igår med hur det var under försäsongen. Då var hen en ledare som manade på andra och tog för sig, såg sig själv som en ledare.
Nu är det nästan så att han gömmer sig, tittar ner i isen och tar så lite plats som möjligt.

Bernie på gång, tycker han tar små kliv hela tiden till att bli den han var ifjol. Känns mer självsäker och vågar spela ut sitt register.
Låg bakom 2 mål igår.

ORegan tillför precis vad det här laget behöver, skills. Hans assist igår var av den högre skolan.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - IF Malmö Redhawks 23-11-18 Borta
Nucky:

Tycker inte det största problemet med Rååma är att han är långsam och kladdig, det är att han som center hamnar alldeles för djup ner i offensivzon. Tror han skulle kommer mer med i spelet genom att ta hem lite mer och vara den som läser av och bryter uppspel och fördelar puckar. Han ska inte checka fast motståndare i sargen och fastna där när vi har Walli i den kedjan.

Börjar han positionerna sig bättre och inte gå bort sig i offensiven så ofta så kommer han överleva pga sin smarthet och då behöver han inte vara snabb som en checkande forward behöver vara.

Tycker det varit så tydligt i många matcher att han checkar hårt och sedan tappar förlorar närkampen bakom mål eller i sarghörnen och ger motståndarna öppen gata i mitten.

Han måste börja spela som en center ifall han vill driva sin kedja.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - IF Malmö Redhawks 23-11-18 Borta
Nucky: vet inte var du fick det ifrån att jag ser att något pekar neråt, tror inte att södergran/walli/rundblad är något offensivt sparkapital, men dom kan och gör annat bra
Kommentera