1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

492187 inlägg · 4084 ämnen

Inlägg #2617881

Sv: Apropå ingenting...
Costanza: MoDo måste lära sig spela ett tight försvarsspel iaf mot top-8 lagen, typ Rögle borta, går inte att ?tokanfalla? som mot FBK eller andra topplag då straffas vi direkt, de måste spela smartare, Karlin lyckades med Västervik, de tog väl poäng mot oss ja t.o.m vann i vår arena. Går inte att räkna med att målvaktsspelet ska rädda oss.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Heyerdal: Upplever att vi oftast faller på individuella misstag snarare än något strukturellt i spelet mot topplagen.

Rögle borta var helt enkelt en toppad prestation från majoriteten av spelarna, inget unikt taktiskt drag till skillnad från andra bortamatcher.

Spelidén är alltjämt att försvar och anfallare sitter ihop över hela banan, men det krävs att gubbarna åker skridskor och jobbar hårt konstant. Där visar sig det bristande materialet tydligare mot lag som Färjestad, där det sällan går att reparera misstag på samma sätt. Det är möjligt i större grad mot nedre halvan av tabellen och i allsvenskan kom vi undan med det mesta.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Heyerdal: Precis, det väl det jag är besviken med Karlin att det inte finns taktik A, B, C beroende på motstånd. Spelarna är ju inte dumma. Hört ordet "naivt" flera gånger i intervjuer, men gör nåt åt det då..Jag vill ju att vi grisar och tacklar extra mot vissa lag, men jag är ju inte kung-coach, jag är Umeåbo ;-)
Kommentera