1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

491131 inlägg · 4083 ämnen

Inlägg #2617882

Sv: Apropå ingenting...
Heyerdal: Precis, det väl det jag är besviken med Karlin att det inte finns taktik A, B, C beroende på motstånd. Spelarna är ju inte dumma. Hört ordet "naivt" flera gånger i intervjuer, men gör nåt åt det då..Jag vill ju att vi grisar och tacklar extra mot vissa lag, men jag är ju inte kung-coach, jag är Umeåbo ;-)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Costanza: Jag pratade med en som varit med runt laget i drygt 20 år och sett lika många tränare komma och gå. Han menar att dagens tränarstab är så många gånger bättre och mer systematisk och professionel än tidigare års coacher. Det finns ingen eller inga som ens är i närheten av Karlins tränarstab när det gäller analys, taktiskt kunnande, arbetande med detaljer, samt att gå igenom förlustmatcher och modifiera laget efter det.

"Inte en chans att vi skulle ha gått upp med någon av de tränare som varit under de föregående 20-25 åren."

Han är väl inte den medialt bäste den gode Karlin, men det spelar mindre roll. Jag tror nog att vi fick rätt gubbe, på rätt plats, vid rätt tidpunkt.

Och angående Mikael Ruohomaa så spelar han mot Leksand enligt samma person. Vidare sa denne att han varit med och kört specialskridskoträning med finnen. Ruohomaa är van att spela och åka på ett sätt som kanske inte riktigt har funkat med Modos spelstil, där han åker brett, glider mycket och skyddar pucken. Skridskoträningen bestod av väldigt mycket startstopp som mer passar in i modos starka skridsokfrekvens.

Jag vet inte om detta är ett önsketänk, men för mig så låter det vettigt och troligt.

Dessutom intygade han att Ruohomaa var riktigt bra tränad och det vore fan om det inte lossnade snart för honom. Kanske man kan be "Micke" att ta kortare byten?

Jag har varit positiv till Mikael Ruohomaa tidigare, men fått fel. Jag tror och hoppas att 2024 blir hans år...
Kommentera