1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

492370 inlägg · 4084 ämnen

Inlägg #2639546

Sv: MoDo Hockey - IF Malmö Redhawks 24-01-27 Hemma
Costanza: Tror det är första gången på hela säsongen som våra spelare faktiskt börjar känna av press att det mycket väl kan bli kvalspel om några veckor.
Början på säsongen spelade vi med en respektlöshet som var befriande att se och känslan var också att vi inte hade något att förlora.
Nu tror jag några börjar inse att vi faktiskt har det, och börjar spela under liknande press som andra lag gjort under hösten.
Ska man försöka hitta något positivt kan det vara att man mentalt till sist träffar botten och att pressen faktiskt minskar när förlusterna radar upp sig(se IKO)

Till sist kan man nog konstatera att det var ett misstag att skicka Ruohomaa.
Man skulle nog satt hårt mot hårt och direkt förklarat att kontraktet gäller säsongen ut.
Jag har dragit exemplet med Tollefsen förut som fick NHL-kontrakt men inte hade någon out från MoDo.
Han deklarerarade öppet att han ville lämna men Nästlund vägrade, och han spelade hela säsongen i Övik(och var riktigt bra)
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - IF Malmö Redhawks 24-01-27 Hemma
Nucky: gissa vem som inte håller med dig, förvånande va? :)

nej men jag tycker det var helt rätt att skicka honom. hinken sa senast idag igen att han inte drog jämt med tränarna. man kan tycka vad man vill om tränarna men en förutsättning för framgång är att det är högt i tak men att alla drar åt samma håll och uppenbarligen upplevdes han som ett problem, annars tror jag inte det hade sagts så ofta både officiellt och inofficiellt i tidningar att det var ett problem

rätt eller fel får vi aldrig veta tror jag men jag utgår ifrån att hinken är smart nog att förstå att det är en nackdel att skicka sin tilltänkta förstacenter och stjärna utan en ersättare, och ändå gjorde han det. det säger mig att det hade gått för långt. inte säkert att det är så, men det är min tolkning av situationen

för tydlighets skull: jag vet inte om han eller ledarna har rätt i sak. ingen aning alls. men är valet karlin eller roma så är valet lätt för mig.

förstår att man tittar på honom nu och tänker att sådär hade han kunnat prestera i modo också, men finns säkert mängder av faktorer som gör att han gjort 4 poäng på 7 matcher där. inte minst att han spelar i ett bättre lag, med ett fungerande spel, omringad av bättre spelare

eller för att uttrycka det såhär, tror modo hade varit lika dåliga just nu med honom eller utan.

håller däremot med dig om det mentala som jag tror är en faktor, en av många
Låst ämne

Sv: MoDo Hockey - IF Malmö Redhawks 24-01-27 Hemma
Nucky: Jag är inne på din linje. Lika bra att halka ner under strecket så att alla journalister kan få säga "vad var det vi sa?". Kanske skulle bli lättare då.

Det tråkiga är att då andra lag har fått ihop sitt spel under säsongen, så har vi tappat allt. Tyvärr är det svårt att tolka det på något annat sätt än att det beror på tränarna. Kanske är bristen på rutin från SHL ett problem för Karlin...

Kommer stötta Karlin helhjärtat men känslan är att han inte får ihop det. Jag tror många spelare underpresterar för att de inte köper spelsystemet. Ungefär som när Hardy ville köra torpedhockey i Tre Kronor.
Låst ämne