1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

492436 inlägg · 4084 ämnen

Inlägg #2639720

Sv: MoDo Hockey - IF Malmö Redhawks 24-01-27 Hemma
Bad_Brett: Jag tycker fortfarande Karlin är en topp5-tränare i SHL, problemet ligger i en på tok för klen trupp som nu också börjar känna av pressen.

Tror han tidigare under säsongen vridit ur närmare 100% ur manskapet där vi verkligen charmat byxorna av många experter, men nu börjar verkligheten komma ikapp.
Vi har en HA-trupp spetsad med Ranta och Lassi. Thats it.

Det är de enda som tydligt har SHL-kvaliteter.
Resterande är spelare som ligger på gränsen mellan HA och SHL.

(Edit: Tycker dock fortfarande att vi är bra nog för att kunna ha OINK, MIF och HV bakom oss i tabellen)
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - IF Malmö Redhawks 24-01-27 Hemma
Nucky: Problemet är att den där tesen inte håller.

Inför säsongen var många övertygade om att Woods och Aagaard skulle få det svårt. Och efter matchen ikväll tycker folk att Woods är kass och det tjatas till förbannelse om Aagards måltorka. Men trots detta ser det ut som följande de senaste 10 matcherna:

Dickinsson: 9 poäng
Aagaard: 8 poäng
Woods: 6 poäng
Näsén: 6 poäng
Bernhardt: 6 poäng

Med tanke på hur uruselt vi har spelat så är det där riktigt starka siffror. Förmodligen för att de är vana vid spelsystemet.

Men det är ju spelare Rååma, Rundblad, Oregano, Walli och Vigneault som knappt producerar en poäng. Alla kan ju inte ha blivit värdelösa helt plötsligt. Det faktum att samtliga förutom möjligtvis Oregano (men var ju ändå bäste nordamerikanska nyförvärv ett tag) inledde riktigt starkt, tyder ju också på att det gått sämre och sämre ju mer de har försökt komma in i MoDos spelsystem. Brickleys kommentar "jag vinner hellre matcher än att saker ska vara på mitt sätt" tyder ju också på att spelare har ifrågasatt spelsystemet.

Utvecklingen har gått precis tvärtemot vad vi flesta, inklusive Karlin trodde. Dvs att de allsvenska spelarna skulle kunna leva på ruset i början, samtidigt som Rundblad och gänget skulle behöva lite tid för att anpassa sig. Men bortsett från Ranta så har det blivit precis tvärtom. De tilltänkta ledande spelarna har blivit sämre och sämre, samtidigt som Dick och Bernhardt som hade lite halvtufft i början är två av våra ledande spelare.

Tyvärr, jag älskar Karlin, men det är rätt uppenbart att han inte får ut det bästa av det här laget. Att få iväg 4 skott på 40 minuter mot ett skadeskjutet Malmö är inte okej. Kolla hur deras laguppställning såg ut ikväll och ställer frågan om ni hade velat byta. En andrakedja med Olofsson, Forsberg och Wahlberg. En tredjekedja med Alvarez och von Barnekow. Ger ju inte skrämselhicka direkt?
Låst ämne

Sv: MoDo Hockey - IF Malmö Redhawks 24-01-27 Hemma
Nucky: tyckte näsen höde till shl gänget tills bytet vid 3-2. Får nog tänka om.
Låst ämne