1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482926 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2702291

Sv: Silly season
Rödluvan: Helt klart har han begränsat spelsinne. Men, det går att ändra beteenden genom att träna. Han kommer inte magiskt kunna läsa spelet som Sedinarna eller Susse, men genom att träna/nöta in beteenden så kan man absolut få honom bättre.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Tror faktiskt att Måns Carlsson kan bli bättre hos oss än vad folk tror.
- Kreativ spelare
- Bra utvecklingskurva
- Bra size
- Göteborgare
- Bra Ålder
- Kan driva en kedja på egen hand

När EJK o Folin försvinner måste vi fylla på med goa gubbar från Götlaborg :)

Nackdelen är att han ej har det där trycket i skridskoåkningen som vi är vana att se från våra spelare. Men vi har tillräckligt med såna killar i truppen redan för att avlasta honom.

Samt besitter han ingen SHL-erfarenhet sedan innan, men det är många duktiga nuvarande SHL lirare som kommer till SHL utan tidigare erfarenhet från ligan.

Skellefteå t.ex spelar en ännu mer fartfylld hockey, ändå är spelare som J.J, Heikkinen osv. riktigt bra offensiva vapen trotts begränsad skridskoåkning.

Mora spelar nästan en identisk typ av ishockey med mycket fart, ändå är han poängbäst i laget.

Ge han några fartfyllda gubbar som Ranta eller J.O, så kommer det bli kul. :)
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: Han hade rätt dålig +/-, men i hans fall tycker jag det är lite missvisande. Visst, han är inget ess i defensiven, men å andra sidan tycker jag han tappar väldigt få pucka i sina uppåkningar. Känslan är att det oftast slutar med en tekning i anfallszon eller offensiva blå. Jag tycker i sådana fall att en spelare som Ranta spelar med betydligt mindre marginaler (även om han såklart är individuellt skickligare på samtliga plan).

Tror definitivt Södergran kommer kunna vara bättre version av, säg, Peter Öberg, Dvs någon som bidrar med energi och får till tekningar i anfallszon, och som då och då kan hamna i ett målstim.

Kan förstå kritiken, men jag kan inte förstå hur samma människor samtidigt kan höja OP till skyarna - En spelare som har exakt samma begränsningar och som dessutom är tekniskt sämre på i princip allt.

Gissar att det mest handlar om att man tycker att OP är en skön person (vilket han är), men hade jag fått välja mellan att skriva 5-årskontrakt med Södergran eller OP så hade valet varit extremt enkelt.
Kommentera