1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

483722 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2702438

Sv: Apropå ingenting...
puffe: Vad ska Rögle annars göra med pengarna? Lägga på hög? Tycker visserligen inte att alla deras värvningar verkar särskilt genomtänkta men som förening är det ju bra gjort att ha skapat denna ekonomiska kostym.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Peja:
Rögle hade väl iaf 8 st på isen mot Saik med från sin egna juniorverksamhet/närområdet. Det är rätt bra.

Samuel Jonsson
Ludvig Claesson
Everberg
Zaar
Linus Sjödin
Smeds
Zether
Ryfors
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Peja: Rögle har inga pengar, deras ekonomi är ganska medelmåtta.
Dom har senaste åren i stort levt på en grupp externa finansiärer för att kunna möjliggöra många av deras stjärnvärvning till överpriser.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Peja: satsa ännu mer på att utveckla juniorverksamheten ? Eller ja, "lägga på hög" och ta höjd för sämre tider. Är väl inget dåligt alternativ?
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Peja: Enig, det finns ju en elitlicens av just den anledningen
Klubbar kan satsa med sina pengar men inte ”toksatsa” med klubbens existens på spel
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Peja: Precis, det beror ju på vad svensk hockey vill, eller vad SHL vill.

Om jag minns rätt skulle väl varje SHL/elitserielag använd x antal juniorer en gång i tiden, vacker tanke för att utveckla svenska talanger.. Men då räckte det i princip att dom fick spela en sekund per match. Nu har SHL tagit täten i svensk hockey och då har man inte råd att dribbla med juniorer, eftersom det är sån sjukt stor skillnad ekonomiskt mellan SHL och underliggande serier..

Om man bara vill se SHL framstå som en av de bästa ligorna('Vi' vinner nån icketurnering i Europa med all den statusen det inte innebär) kan väl Rögle få dynga in allt dom har, men tror att svensk hockey skulle må bra av ett lönetak, fast Skellefteå gör dock ett bra jobb med inslussning av yngre
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Real Rögle. Fortsätter det såhär lär shl bli lika förstört som i fotbollen när arabdopade lag som Man City, PSG osv kunde förstöra ekonomin i ligorna.

Tragiskt.
Kommentera