1150x200-modo-header2-kopiera.webp

MoDo Hockey

499140 inlägg · 4093 ämnen

Inlägg #2702442

Sv: Apropå ingenting...
Peja: Precis, det beror ju på vad svensk hockey vill, eller vad SHL vill.

Om jag minns rätt skulle väl varje SHL/elitserielag använd x antal juniorer en gång i tiden, vacker tanke för att utveckla svenska talanger.. Men då räckte det i princip att dom fick spela en sekund per match. Nu har SHL tagit täten i svensk hockey och då har man inte råd att dribbla med juniorer, eftersom det är sån sjukt stor skillnad ekonomiskt mellan SHL och underliggande serier..

Om man bara vill se SHL framstå som en av de bästa ligorna('Vi' vinner nån icketurnering i Europa med all den statusen det inte innebär) kan väl Rögle få dynga in allt dom har, men tror att svensk hockey skulle må bra av ett lönetak, fast Skellefteå gör dock ett bra jobb med inslussning av yngre
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
puffe: håller med kring lönetak och mer möjligheter för juniorer. Dessutom medför ju inte nödvändigtvis dyra spelare att det blir prestation på isen eller att spelarna är värda sina individuella löner. Vore intressant att få info kring hur sportchefer tänker och vilken budget de rör sig med.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
puffe: Jag har ändå svårt att se varför det är negativt för svensk hockey att Pettersson blir (enligt min mening) överbetald eller för den delen att Dickinson spelar i Rögle istället för Modo eftersom de betalar bättre. Om SHL kan behålla fler toppspelare så är det bra. Rögle har ändå haft en bra ungdomsverksamhet över tid och även utvecklat många spelare utifrån. Kolla på deras bästa spelare i slutspelet, många var antingen tonåringar eller långt ifrån färdiga när flyttade dit.

Sen håller jag med om att Skellefteås bygge är bättre på alla sätt och vis, men det är ju inte realistiskt att alla alltid ska få fram så bra unga spelare och vara så duktiga på att utveckla spelare utifrån. Samtidigt är de väldigt attraktiva att gå till just på grund av det, en spelare som Brandsegg-Nygård hade ju alla i hela ligan välkomnat med öppna armar.
Kommentera