1150x200-modo-header2-kopiera.webp

MoDo Hockey

499139 inlägg · 4093 ämnen

Inlägg #2702444

Sv: Apropå ingenting...
puffe: Jag har ändå svårt att se varför det är negativt för svensk hockey att Pettersson blir (enligt min mening) överbetald eller för den delen att Dickinson spelar i Rögle istället för Modo eftersom de betalar bättre. Om SHL kan behålla fler toppspelare så är det bra. Rögle har ändå haft en bra ungdomsverksamhet över tid och även utvecklat många spelare utifrån. Kolla på deras bästa spelare i slutspelet, många var antingen tonåringar eller långt ifrån färdiga när flyttade dit.

Sen håller jag med om att Skellefteås bygge är bättre på alla sätt och vis, men det är ju inte realistiskt att alla alltid ska få fram så bra unga spelare och vara så duktiga på att utveckla spelare utifrån. Samtidigt är de väldigt attraktiva att gå till just på grund av det, en spelare som Brandsegg-Nygård hade ju alla i hela ligan välkomnat med öppna armar.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Peja: Alla förstår nog det negativa ifall några klubbar har långt högre budget än övriga.
Finns många exempel på det i olika sporter runtom i världen.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Peja: Näe, Rögle får göra som dom vill. Menar bara att man för svensk hockeys(SHLs skull ) gjort det till nästintill gjort det omöjligt att spela in juniorer. Kostnaden mellan SHL/Allsvenskan är inte sund.

SHL:s eller svensk hockeys bästa är inte samma sak, enligt mej
Kommentera