1150x200-modo-header2-kopiera.webp

MoDo Hockey

497620 inlägg · 4091 ämnen

Inlägg #2709139

Sv: Silly season
J F K: Jag tycker samtidigt att det har blivit lite historierevisionism när gäller Rundblad. Läser man här kan man lätt tro att han var helt vilsen första halvan innan han acklimatiserade sig.

Sanningen är dock att han var riktigt bra i början och gjorde dessutom ett drömmål i någon av de första matcherna. Sedan blev han sämre och sämre för slutligen spela upp sig de sista 10 matcherna.

Det är inte alls samma mönster som exempelvis Strömwall hade. Skulle säga att det nog åtminstone dröjde 20-25 matcher innan Rundblad började bli ifrågasatt. På sin höjd var det irritation över att handrog ner tempot i powerplay, men ytterst få kritiserade hans defensiv under första halvan.

Ser därmed ingen tydlig trend, men hoppas att bättre sommarträning och revanschlusta kan göra susen.

Tror även Bernhardz kommer explodera på SHL-nivå.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Bad_Brett:
Det rimliga är att Bernhardt/Näsen/Woods/Aagaard har en iaf en halv växel till.
Kommentera

Sv: Silly season
Bad_Brett:

Det var i andra omgången han gjorde en offensiv "rajd" och lyckades göra ett väldigt spektakulärt mål, man trodde ju att han skulle rada upp liknande aktioner efter det.

Tyvärr såg man knappt minsta antydan till liknande genombrottsförsök efter det, han pinchade knappt på 50/50 puckar utan det var hängslen och livrem all over it och han stod mest och duttade på blå och misslyckades med till synes enkla passningar.

Tror faktiskt det var Rögle borta (säsongens bästa bortamatch) när han parades ihop med bernhardtz som han faktiskt såg ut att ha hittat tillbaka till något som gick att betrakta som offensivt spel.

Även om det bara varade i någon match.

Men han var rejält nere i källaren där ett tag och var ganska uträknad när vi var som sämst, att han lyckades höja sitt spel efter det tyder ändå på viss mental styrka.
Kommentera

Sv: Silly season
Bad_Brett: Det är på något sätt också svårt att analysera backsidan särskilt hårt när vi inte hade ett fungerande spelsystem defensivt. Skillnaden, med samma spelare, efter landslagsuppehållet var ju brutal.
Kommentera