1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

492436 inlägg · 4084 ämnen

Inlägg #2710599

Sv: Apropå ingenting...
Jugge:
Även 2008 mot Spanien då var han otroligt bra
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Tarasov: Zlatan gjorde hela noll mål i EM och VM-slutspel. Trots många chanser i utmanande lag vann han aldrig champions League. Han var aldrig i praktiken nära ballon d'or heller.

Mitt stora problem med Zlatan var att han spelade för sig själv och egentligen inte för laget. Jag tycker mycket bättre om spelare som Henrik Larsson. Tveklöst en individuellt klart sämre spelare, men jag tycker att han gjorde landslaget bättre. Något sällan Zlatan gjorde.

Zlatan var som bäst i lag som förde spelet och hade råd med en kraftfull spelare med fantastisk teknik, men som aldrig löpte en meter defensivt eller för att öppna ytor åt andra. I landslaget blev han en belastning för vi hade aldrig ett tillräckligt bra lag för att dominera mot de bättre landslagen och därför blev Sverige oftast sämre med Zlatan i laguppställningen.

Vi hamnade ofta i ett läge där långa bollar på Zlatan sågs som lösningen och alla uppspel skulle gå genom honom. Vi blev statiska och förutsägbara, samtidigt som Zlatans ovilja att löpa gjorde defensiven samt kontringsspelet sämre
Kommentera