1150x200-modo-header2-kopiera.webp

MoDo Hockey

497431 inlägg · 4090 ämnen

Inlägg #2712243

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Inga är skyddade från att åka ur. Om det är kriteriet för att vara etablerad finns inte en enda etablerad klubb i seriesystemet, förutom möjligtvis några i den lägsta divisionen, eftersom de ju inte kan åka ur.

Brynäs spelade i högsta serien i över 60 år. Det är att vara etablerad. Brynäs har också en sportslig kompetens och infrastruktur som en SHL-klubb, därav den bara ettåriga HA-visiten. Som otaliga motståndare påpekade under säsongen var Brynäs ett SHL-lag och en SHL-klubb i Hockeyallsvenskan.

Jag åkte till Scaniarinken några gånger under säsongen. När man gick in där kunde man tro att dörrarna var en tidsmaskin. Det kändes som att åka tillbaka till 90-talet, innan de moderna SHL-arenorna, trots att SSK ju är en relativt stor klubb. Det kändes verkligen som Hockeyallsvenskan, i motsats till att kliva in i Brynäs moderna arena som kommer ha norra Europas största mediakub från och med nästa säsong.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Peja: Det känns ironiskt att du hyllar arenan som Junland tycker ät SHLs näst sämsta och som jag tycker är mycket mindre inbjudande är Scaniarinken.
Men man får ge dig att du verkligen är en lagspelare.

Nu var det inget snack, men ni kvalade dock mot den sämsta allsvenska som spelats de senaste 10 åren.

Man kan tycka att en mindre värdelös ledning skulle anpassat sig och sett till att gå rejält med plus.

Jag tycker din argumentation faller rejält på att det inte var er första kvalserie nedåt som ni åkte ut på. Snarare var ni ett bottenlag flera år.

Och om den enda anledningen till att man har ett stort eget kapital är att man övervärderat arenan, så kanske man ska vara försiktig med att skryta över ekonomin.
Kommentera