1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

492453 inlägg · 4084 ämnen

Inlägg #2712260

Sv: Apropå ingenting...
Peja: För ni går back vart och vartannat år. Er lösning har vi diskuterat och den påminner mer om en speltorsk som behöver deg snabbt för att fortsätta misslyckas istället för att bygga en stark ekonomi.

Jaja det är int' lönt att förklara för dom som int' begrip
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Nucky: Med tanke på att de centrala intäkterna stiger med ca 50 miljoner om året i SHL, så är det knappast ekonomiskt begåvat att cementera sig i HA genom att inte ha ett slagkraftigt lag. Brynäs såg till att ha ett lag som var seriens klart bästa och gick därför upp direkt. Om man har de 50 miljonerna och det egna kapitalet i åtanke, så är 2 miljoner i budgterat minus ingen större fara på taket, det var snarare en väldigt smart satsning som jag tror att alla storklubbar som åker ur kommer att ta efter. Oskarshamn är givetvis annorlunda eftersom det är en mycket mindre klubb med en mycket mindre ekonomisk kostym, de hör hemma i HA.

Sen förstår jag hur du tänker, men det är också skillnad på olika klubbar. Brynäs har en klubb med en (ibland för) grandios självbild, det var liksom inte ett alternativ att inte satsa för att återvända till SHL direkt. Ingen styrelse hade "överlevt" ett sånt fegt beslut om det inneburit att klubben fastnat i HA.
Kommentera