1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

492441 inlägg · 4084 ämnen

Inlägg #2712263

Sv: Apropå ingenting...
Nucky: Med tanke på att de centrala intäkterna stiger med ca 50 miljoner om året i SHL, så är det knappast ekonomiskt begåvat att cementera sig i HA genom att inte ha ett slagkraftigt lag. Brynäs såg till att ha ett lag som var seriens klart bästa och gick därför upp direkt. Om man har de 50 miljonerna och det egna kapitalet i åtanke, så är 2 miljoner i budgterat minus ingen större fara på taket, det var snarare en väldigt smart satsning som jag tror att alla storklubbar som åker ur kommer att ta efter. Oskarshamn är givetvis annorlunda eftersom det är en mycket mindre klubb med en mycket mindre ekonomisk kostym, de hör hemma i HA.

Sen förstår jag hur du tänker, men det är också skillnad på olika klubbar. Brynäs har en klubb med en (ibland för) grandios självbild, det var liksom inte ett alternativ att inte satsa för att återvända till SHL direkt. Ingen styrelse hade "överlevt" ett sånt fegt beslut om det inneburit att klubben fastnat i HA.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Peja: MoDo försökte naturligtvis ta sig upp direkt också. Planen var så klart inte att harva mot Västervis i 7 år. Det är klart det var ett misslyckande att vara kvar där nere så länge. Men på grund av detta mår MoDo bättre nu än vad de skulle gjort om de gick upp direkt, tror jag. Det fanns något systemfel i föreningen som äntligen tycks ha försvunnit, efter många års hårt arbete.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Peja: Fanns ingen garanti att ni skulle gå upp bara för att ni satsar. Behövs en portion tur också och det hade ni, precis som alla andra som går upp.
Med andra ord hade ni kunnat stå med byxorna nere och en söndertrasad ekonomi när röken lagt sig.

Måste säga att maken till självgoda fans har jag aldrig stött på tidigare.
Helt galet vilka uppblåsta egon ni har.
Kommentera