1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

492436 inlägg · 4084 ämnen

Inlägg #2712357

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Sitter i styrelsen för ett relativt stort svenskt företag. Om VD:n hade sagt "Vår plan är att chansa friskt, om allt går helt perfekt kommer vi bara backa med några miljoner", hade vi definitivt kallat till ett krismöte där VD:ns lämplighet att styra skutan hade diskuterats.

Skönt att jobba på ett företag och hålla på en klubb som tar ansvar för ekonomin.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Hade du i egenskap av enskild styrelsemedlem ifrågasatt er VD:s lämplighet bara för att denne förordat en medvetet kalkylerad förlust på 2 mille, med stor framtida uppsida och som inte på långa vägar hade riskerat den totala ekonomin, så är jag rätt säker på att övriga och ekonomiskt mer insiktsfulla styrelsemedlemmar hade ifrågasatt DIN lämplighet som styrelsemedlem…
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Nja, att kalkylera med en kortsiktig förlust på grund av en väsentlig invenstering i kärnverksamheten som troligtvis genererar i enorma intäkter inom 1 år är väl ingenting jättekonstigt i företagsvärlden?

Brynäs budgterade med 2 miljoner förlust för att kunna bygga ett lag som troligtvis skulle gå upp, vilket innebär en intäktsökning på 50 miljoner. Och att gå med 2 miljoner förlust var ju ingenting som äventyrade föreningens ekonomi varken på kort eller lång sikt, om nu någon trodde det.

Det var ju faktiskt inget snack om att Brynäs skulle gå upp heller, man var överlägsna i både grundserien och slutspelet. Skulle tro att alla lag som åker ur gärna hade gått med 2 miljoner back för att kunna göra en likadan returresa till SHL. Tror du inte att Oskarshamn mer än gärna skulle göra det, eller för den delen Modo när ni åkte ur?

Tror också att man måste ha i åtanke här att huvudsyftet med en idrottsklubb är sportsliga framgångar, inte att samla pengar på hög eller utdelningar till aktieägarna Sen finns det en korrelation där, men man vinner ju hellre SM-guld och går 2 miljoner minus än åker ur i kvartsfinal och går 2 miljoner plus. Skellefteå gick faktiskt flera miljoner minus 23/24 men jag tror inte att de skulle byta sin säsong mot eran.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: svårt att jämföra en idrottsförening med ett etablerat företag målsättning är helt annorlunda även om du såklart har en poäng. MoDo är i grunden en ideell förening
Kommentera