1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

492436 inlägg · 4084 ämnen

Inlägg #2712360

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Nja, att kalkylera med en kortsiktig förlust på grund av en väsentlig invenstering i kärnverksamheten som troligtvis genererar i enorma intäkter inom 1 år är väl ingenting jättekonstigt i företagsvärlden?

Brynäs budgterade med 2 miljoner förlust för att kunna bygga ett lag som troligtvis skulle gå upp, vilket innebär en intäktsökning på 50 miljoner. Och att gå med 2 miljoner förlust var ju ingenting som äventyrade föreningens ekonomi varken på kort eller lång sikt, om nu någon trodde det.

Det var ju faktiskt inget snack om att Brynäs skulle gå upp heller, man var överlägsna i både grundserien och slutspelet. Skulle tro att alla lag som åker ur gärna hade gått med 2 miljoner back för att kunna göra en likadan returresa till SHL. Tror du inte att Oskarshamn mer än gärna skulle göra det, eller för den delen Modo när ni åkte ur?

Tror också att man måste ha i åtanke här att huvudsyftet med en idrottsklubb är sportsliga framgångar, inte att samla pengar på hög eller utdelningar till aktieägarna Sen finns det en korrelation där, men man vinner ju hellre SM-guld och går 2 miljoner minus än åker ur i kvartsfinal och går 2 miljoner plus. Skellefteå gick faktiskt flera miljoner minus 23/24 men jag tror inte att de skulle byta sin säsong mot eran.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Peja: Det är exakt den där typen av resonemang som gör att så många klubbar får ekonomiska bekymmer. Att gå med så pass mycket förlust när precis allt gick enligt planerna och ni dessutom slapp undan Lindbäcks lön som en bonus, får mig att undra hur worst case scenario såg ut. -15 miljoner?

Stor skillnad mellan att göra en satsning som påverkar resultatet med några miljoner och att acceptera ett best case scenario som innebär en förlust på flera miljoner.
Kommentera