1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

492304 inlägg · 4084 ämnen

Inlägg #2712413

Sv: Apropå ingenting...
Peja: Stabilitet i ekonomin går absolut före att vinna SM-guld. Jag har hellre en förening som över tid kan vara konkurrenskraftig, möta licenskraven och spendera för att utveckla sig själv än en förening som vinner SM-guld och sedan går i konkurs.

För oss MoDoiter så är det här ingen "gammal historia". Vi hade en misskött förening i flera år där pengar spenderades i desperation och resultaten dessutom uteblev. En förening med dålig ekonomi är en förening i obalans.

Jag förstår vad du är ute efter, men Le Mat är inte allt. Har man stabil ekonomi så kan man satsa och tappa 5Mkr ett år för att verkligen gå för det; men den där satsningen hänger på att man inte gör det varje år.

EDIT: Hur fan kan inte HS ha fixat radbrytningarna än..?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
duk4S: Givetvis går sportsliga framgångar och god ekonomi till stor del hand-i-hand, men min poäng är att Skellefteå och Brynäs har tillräckligt god ekonomi för att rättfärdiga att det är okej att gå minus några miljoner den här säsongen för att få till de sportsliga framgångarna. Skellefteå hade kunna struntat i att värva andra brorsan Johnson och inte gått lika mycket minus, men kanske inte vunnit guld heller.

Om man har pengarna är det liksom värt att gambla ibland - i synnerhet om det finns ett starkt stöd bland medlemmarna. Klubbarna tog hanterbara ekonomiska smällar för att få till kortsiktiga framgångar, jag tror inte att en enda medlem har något problem med det, så då förstår jag inte riktigt hur man kan vara så kritisk som utomstående heller.

I slutändan är det ju medlemmarnas föreningar och i slutändan är syftet att vinna. Däremot kan jag till viss del förstå att utomstående retar sig på att Brynäs gamblade och vann - det är ju alltid lite provocerande om man försökt samma sak själv och misslyckats.
Kommentera