1150x200-modo-header2-kopiera.webp

MoDo Hockey

497331 inlägg · 4090 ämnen

Inlägg #2713188

Sv: Apropå ingenting...
Tarasov: Har en viss insikt men inte detaljerna. Och så är det ungefär samma logik som varför Färjestad har en dyrare trupp än Brynäs utan att kunna detaljerna där. Det räcker med att gå igenom trupperna spelare för spelare. Realistiskt sett har ni bara ett fåtal spelare över 200k/månaden och ingen över 300k/månaden.

Exempelvis ganska orealistiskt att Djoos, D'Astous, Kinnvall och Bertilsson inte skulle vara dyrare än Bernhardt, Winberg, Runblad och Näsén. För kontext, kan man nämna att Brynäs signade Bertilsson på 250k/månaden när han återvände 2020. Låter helt orealistiskt att ni skulle betala någon av era backar i närheten av det baserat på deras CV:n och då är inte Bertilsson Brynäs dyraste back.Nu säger jag inte att Bertilsson är värd de pengarna, märk väl.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Peja:
Vår budget skulle jag gissa ligger någonstans mellan 53-57 för a truppen. Skulle gissa att vi har en 5-7 spelare kring 200 eller över när säsongen startar.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Peja: Du menar alltså att Bertilsson har ett bättre CV än Rundblad? Det är väl ändå magstarkt att inte anse att det är hyggligt att vinna poängligan för backar och Stanley cup? Men i din värld så har väl Bertilsson bättre meriter än så? Spela i Brynäs trumfar Stanley Cup?

D'Astous har jag svårt att se hur han skulle vara dyr. En enda riktigt bra säsong och dessutom i Liiga där han över sina två senaste säsonger i Finland var sämre än superfloppen Thomas Grégoire. D'Astous gjorde 22/23 lika många poäng som Rundblad i Liiga för övrigt.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Peja: Det låter nästan som du skryter om att ni har en massa överbetalda föredettingar.

För övrigt berättade väl galne höken att toppspelarna i Färjestad låg på ~230 000 kr i månaden och att det var en av anledningarna till att de inte kunde behålla Ejdsell...
Kommentera