1150x200-modo-header2-kopiera.webp

MoDo Hockey

497304 inlägg · 4090 ämnen

Inlägg #2713224

Sv: Apropå ingenting...
Peja: Bingo!

Varför blir det missvisande? Det är inte alls omöjligt att någon av era veteraner får skadebekymmer. Vi jämför ju trupperna hur de såg ut på pappret inför säsongen. Att Whitney knappt spelade snarare bekräftar tesen om att det är riskabelt att förlita sig för mycket på gamla meriter.

"Sen vet jag inte om EP:s beräkning är tillräckligt smart för att bortse från meriter som kom efter den här säsongen. Både Grundström och Olofsson har ju skaffat sig makalösa meriter efteråt, men vid den tidpunkten hade de ju inte hunnit med det än."

Jag kontrollräknade, den räknar inte med Grundström och Olofsson. Men, utöver de meriterade spelarna så hade vi rätt vassa talanger också...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Tack för att du kontrollräknade. Bra att veta för framtida referens att EP är smart på det viset.

Silfverberg, Lindblom, Djoos och Larsson, alltså de mest meriterade spelarna, har inte haft samma typ av karriärshotande skador som Whitney uppenbarligen drogs med. Kan Schroeders historik för dåligt. Sen tyckte jag det var synd med Whitney, såg honom live och man såg att det fortfarande fanns otroligt mycket hockey där. Minns att han var väldigt skicklig på offensiv blå och hade en stark närvaro på isen.

Handlar också om karaktären på spelarna. Lapierre lämnade väl er under ganska kontroversiella former, det kommer knappast hända med typ Silfverberg eller Lindblom.

Givetvis är det mycket flax att tre bra spelare av olika skäl vänder hem precis samtidigt som Brynäs återtar SHL-platsen. Spelare som Lindblom och Djoos får man nog inte hem i HA. Hade varit mycket svårare att bygga laget utan hemvändarna, då hade nog "sist på marknaden"-problematiken blivit betydligt större.
Kommentera