1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

492436 inlägg · 4084 ämnen

Inlägg #2713418

Sv: Apropå ingenting...
Peja: Ni fick alltså 9,25 miljoner i NHL-pengar men gick ändock med förlust och anledningen till det är alltså för att ni inte fick ännu mer?

När man läser dina inlägg om ekonomi är det bara att ta fram popcornen och luta sig tillbaka. Är som att se en trafikolycka i slowmotion när du slänger ur dig påståenden som du senare får äta upp, och vips kommer en ny förklaring.

Du säger att ledningen bygger en dyr trupp för att fansen kräver det, låter som ännu ett framgångsrecept😆
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Nucky: "Ni fick alltså 9,25 miljoner i NHL-pengar men gick ändock med förlust och anledningen till det är alltså för att ni inte fick ännu mer?"

Nej, de 9,25 NHL-miljonerna kommer som intäkt i nästa årsredovisning. Brynäs trodde att Lindstein skulle skriva NHL-kontrakt för 1 år sedan, men han skrev nu istället. Om han hade skrivit NHL-kontrakt för 1 år sedan, så hade Brynäs gått med plus istället för minus i det senaste bokslutet. Det gör ju att det här års bokslut ser sämre, men sett över 2 år spelar det ju ingen roll om de 4 NHL-miljonerna för Lindstein kommer in nu eller för 1 år sedan.

De 9,25 miljonerna innebär också att Brynäs inte tar så stor skada av inkomstfortfallet som fallskärmen till Oskarshamn innebär.

Sen tycker jag det finns ett större perspektiv som många inte tar hänsyn till. Det är varför man håller på med det här, alltså sport. Det handlar om att vinna och Brynäs gick upp direkt. Lägg därtill den enorma ekonomiska boost som SHL-avancemang innebär.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Nucky: Vi har ju inte fått alla pengar än.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Nucky: Har slut på popcorn, måste åka o köpa mer. Men som sagt tror stenhårt att Peja är en riktig smygmodoit så mycket han är här o skriver.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Nucky: Har Peja otur när han tänker? Nu tar jag en MoDo-grogg..
Kommentera