1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

492436 inlägg · 4084 ämnen

Inlägg #2713423

Sv: Apropå ingenting...
Nucky: "Ni fick alltså 9,25 miljoner i NHL-pengar men gick ändock med förlust och anledningen till det är alltså för att ni inte fick ännu mer?"

Nej, de 9,25 NHL-miljonerna kommer som intäkt i nästa årsredovisning. Brynäs trodde att Lindstein skulle skriva NHL-kontrakt för 1 år sedan, men han skrev nu istället. Om han hade skrivit NHL-kontrakt för 1 år sedan, så hade Brynäs gått med plus istället för minus i det senaste bokslutet. Det gör ju att det här års bokslut ser sämre, men sett över 2 år spelar det ju ingen roll om de 4 NHL-miljonerna för Lindstein kommer in nu eller för 1 år sedan.

De 9,25 miljonerna innebär också att Brynäs inte tar så stor skada av inkomstfortfallet som fallskärmen till Oskarshamn innebär.

Sen tycker jag det finns ett större perspektiv som många inte tar hänsyn till. Det är varför man håller på med det här, alltså sport. Det handlar om att vinna och Brynäs gick upp direkt. Lägg därtill den enorma ekonomiska boost som SHL-avancemang innebär.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Peja: Jag vet att du inte håller med, men ni hade tok-flyt föregående säsong.
Löven var svagare än de nånsin varit de senaste 4-5 åren och DIF var bara gammal och trött. Två gallerungar var de enda som orkade utmana.
Ni fick verkligen en behaglig resa tillbaka som absolut ingen hade kunnat förutse, därför blir det så märkligt resonemang när du så tvärsäkert slår fast att ni köpte en plats tillbaka med ett dyrt lag.
Alla som sett hockey vet att det inte är så enkelt, och er satsning hade lika gärna kunnat gå åt helvete.
För mig spelar det ingen roll, ni gick upp och man får gratulera till det, men det var INTE pga er lednings kompetens, milt uttryckt.
De sköt från höften och det lyckades. Frågan är om man lärt sig att det dyft av resan. Jag tror inte det.

Tidigare år harvade ni i botten av SHL med dyra trupper och kass ekonomi. Det senare räddas upp av att ni skriver upp värdet på arenan och får plötsligt eget kapital att visa upp.
Året därpå fortsätter man på exakt samma sätt och redovisar röda siffror, för nu har man minsann eget kapital att förbruka.
Detta beteende beskriver du som oerhört professionellt, och tycker att man ska ta i beaktande att fansen har hög kravbild, och ledningen får böja sig därefter. (Det fanns användare här på HS som ville sparka Karlin i vintras, tur ledningen inte lyssnade..)

Du hör själv hur det låter.
Att ni tog några SM-guld för hundra år sedan hjälper er inte idag, den ger er snarare en skev självbild som en svag ledning böjer sig under.

Du återkommer ständigt till att sportsliga resultat är viktigast, men det går(tyvärr) hand i hand med ekonomin. Klubbarna måste idag skötas som ett företag för att både överleva och utvecklas.
Med det sagt tror Jag MoDo passerat er på alla plan inom 5 år.
Vår formkurva pekar uppåt, och har så gjort egentligen sedan Widebro tog över.
Effekten började märkas efter några år.

Er kurva hänger helt och hållet på några få äldre individers prestation i vinter.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Peja: nu börjar du faktiskt bli lite creepy.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Peja: Den ekonomiska boosten är irrelevant om man inte utnyttjar den. Förra gången ni var i SHL gick ni back rejält på slutet trots rejäl med omsättning. Nu tycker du att ni gjorde ett fantastisk år trots att ni ekonomiskt varit klart sämst av de lag som gått upp. Märkligt nog samtidigt som ni hade mycket ner publik än förväntat. Alla andra lag som slår publikbudget som ni nu gjorde skulle gjort en rejäl vinst.

Lägger man till att ni verkar betala sinnessjukt mycket mer för spelare än deras marknadsvärde så är jag genuint oroad för Brynäs som förening, även om jag som privatperson kan skratta gott över hur makalöst uselt ekonomin hanteras.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Peja: Oavsett bokslut för våra två klubbar så är det vissa knätofsar som har det jobbigare. Vi förenas ändå i ogillande av Leksand, väl?
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Peja: Jo, hockey är en sport där ni är rätt dåliga. Det handlar om att vinna.
Kommentera