1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

492187 inlägg · 4084 ämnen

Inlägg #2716216

Sv: Silly season
Rödluvan: Det faller på Hinken som svurit ed på att en förstklassig toppback SKA in i laget. Bygg inte upp förväntningar på det sättet om det inte finns täckning ute i agentnätet. Tyvärr är LaDue ett antiklimax och tror säkert Hinken är medveten om det själv.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Framnäs: Din kritik mot Hinken faller på att han inte alls har ”svurit ed på att en förstklassig toppback ska in i laget”.

För att gå till botten med denna gaslighting har jag rotat fram vartenda Hinken-citat om backjakten jag kunnat hitta, från april till idag:

15 april:
[Hur går dialogen med Ludwig Byström?]
”Jag kan inte kommentera spelare som inte är här och vi har inget kontrakt med ”Ludde”. Vi har fem, sex spelare vi diskuterar med nu och han är en av dem.”

8 maj:
”Det blir två backar och en forward eller en back och en forward.”

14 maj:
”Vi söker en tvåvägsback som kan logga många minuter. En stabil back som kan spela både offensivt och defensivt, men framförallt defensivt. Mer åt det defensiva hållet, skulle jag säga.”

29 maj:
”Jag har nog (med pengar) till en toppspelare och en breddspelare.”

5 juni:
”Vi skulle jättegärna vilja ha Robert Hägg hos oss. Vi har kontakt med honom men den är inte kontinuerlig.”

”Vi har en bra dialog, det är väl egentligen allt jag kan säga. Men jag tror att ”Robban” skulle vara en toppback i SHL, det är så jag ser honom. Han är skicklig och han spelade VM för något år sedan. Jag har alltid gillat Robban och jag hade honom i Modos juniorlag och han är en väldigt duktig hockeyback.”

”(Ludwig Byström) fick ett kontraktsförslag som han tackade nej till och sedan vet jag inte var vi är någonstans. Just nu har vi ingen dialog.”

”Vi har försökt få hem Mattias (Norlinder) sedan i januari men han vill vara kvar i Nordamerika.”

14 juni:
”Vi jobbar på ett flertal namn just nu och vi hoppas att vi inom en väldigt snar framtid ska ha någonting klart.”
Hur går samtalen med Robert Hägg?
”Vi har en dialog löpande och så får vi se var det tar vägen. Med tanke på hur det funkar i NHL och att free agencyn startar 1 juli så blir det lite annorlunda jämfört med att värva någon annan.”

[Hur länge kan ni tänka er att vänta?]
”Det är väl egentligen om det blir skarpt läge med något annat namn som vi får ta det beslutet.”

20 juni:
”Vi har tackat nej till spelare. Däremot har det inte varit på grund av att vi väntar på Hägg. Det har varit duktiga spelare men vi kände att det inte var några vi står och faller med.”

”Det är inga svenskar (vi kollar på), det är en blandning av nordamerikaner och européer.”

”Det ska inte vara en renodlad offensiv back. Vi vill ha en tvåvägsback av klass som är lite mer defensivt inriktad än offensivt.”


4 juli:
”Vi söker fortfarande en eller två backar, det är planen.”

”Vi känner att det är bättre att det tar tid och blir rätt. Att vänta ger ingen säkerhetsgaranti men vi tänker inte ta in bara för att ta in”

***

Så vad har vi, med facit i hand?
Ett ensamt omnämnde om ”toppspelare och breddspelare” från 29 maj.
Ett citat från 14 maj där Gradin vill att backen ska vara stabil, främst defensiv och kunna logga många minuter.
Citatet ”Vi vill ha en tvåvägsback av klass” från 20 juni.

Allt det ovanstående passar in på LaDue.

Orden ”toppback” dyker upp i flera artiklar, men det är alltid skribentens ord och aldrig Hinkens.
Att vissa av oss fått upphaussade förväntningar beror väl snarare på att vi vet att Hinken siktat så imponerande högt som Hägg och Larsson - spelare som INGEN klubb i SHL lyckades norpa - samtidigt som Hinken varit tydlig med att det också kan bli två billigare backar istället för en svindyr. I och med värvningen av LaDue kan vi alltså se fram emot en backvärvning till som inte skulle ha kommit om Hägg valt Modo.

Hinken är givetvis inte ofelbar - men i det här fallet står han orättvist anklagad.
Kommentera

Sv: Silly season
Framnäs: Ingen av oss vet om detta är en förstklassig back eller inte. Och vi ska inte låtsas som att vi har koll heller. Det krävs ingen raketforskare för att förstå att Hinken gjort sitt bästa för att värva en så bra spelare som möjligt. Jag litar på Hinken då han gett oss anledning i tre säsonger nu att göra det. Med stor sannolikhet har även Dahlin varit med och gjort denna värvning. Otroligt tråkigt att människor fortfarande inte finner anledning att göra det, hyfsat fräckt att få för sig att värvningen är ett antiklimat med noll belägg för det.
Kommentera

Sv: Silly season
Framnäs: *Le Dude
Kommentera