1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

491131 inlägg · 4083 ämnen

Inlägg #2717537

Sv: Apropå ingenting...
Peja: Har någon sågat Djoos?

Ni får väldigt många nordamerikanska spelare långt ned i hierarkin. Jag vet flera ledare som inte rekommenderar det. Bland annat skickade vi Vela av den anledningen och Fredrik som kör på TV4 har dömt ut det ganska hårt. Jag skulle säga att det var en väldigt stor anledning till att vi åkte ur 2016 tillsammans med usla målvakter

Givetvis är det beroende på den enskilde spelaren, men...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
J F K: "Ni får väldigt många nordamerikanska spelare långt ned i hierarkin"

Många kanske det är, men man måste även titta på vilka individer det är.

Vi har Greg Scott, den mest lojale mönstermedborgaren i hockey som älskar klubben. Han spelar där han behövs, dessutom med ett leende på läpparna.

Vi har Tyler Vesel som blir tredje eller fjärdecenter. En roll han är väl införstådd med. Han hade kunnat skrivit på för en större roll i HA, men tog ett billigt kontrakt för att stanna med Brynäs. Kommer inte vara några på problem alls med Vesel, bortsett från att han givetvis kommer vara sämre än i HA.

Vi har Kopacka, som lirade i tredjekedjan redan i HA. Svårt att se att han ska bli sur över samma roll i SHL. Även lite för enkelspårig i vissa meningar och bör inte lira i topp 6 i SHL då jag inte anser att han är smart nog för det.

Och nu har vi även Trivigno, som troligtvis kommer inleda i tredje eller fjärde.

Hans inställning och arbetskapacitet har hyllats av tidigare klubbar och publik, så pannben tror jag definitivt är något han besitter. Dessutom ska han ha lite av den berömda "griten".

Tror det blir en utmärkt rollspelare för botten 6. Kan även tänka mig att Brynäs och Alcén varit väldigt tydlig med vilken roll det är som gäller, annars hade han nog skrivit på någon annanstans, eftersom det är rätt fullt i topp 6.

Hur det går återstår att se. Men såklart är jag försiktigt positiv eftersom jag gillar små, fysiska energiknippen på isen.

Edit: Och om jag läst alla inlägg direkt så hade jag sett att Peja redan skrivit typ samma sak... My bad.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Vesel hade ett snack med Gällstedt innan han förlängde och är helt öppen med att han inte kommer få samma roll som tidigare. Scott har varit i Brynäs så pass länge att man knappt tänker på honom som import. Förstår vad Söderström menar, men samtidigt är ju rollfördelningen ännu tydligare i Nordamerika och i deras hockeykultur, så om man vet vad man värvar borde det vara lättare - och inte svårare - att få en rollacceptans från de spelarna.

Tror det underlättar att ha NHL-rävar som Silfverberg och Larsson också när man tar in mindre meriterade nordamerikaner. De inger respekt.
Kommentera