1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

492436 inlägg · 4084 ämnen

Inlägg #2718311

Sv: Apropå ingenting...
MoDoNörden: Håller dock inte med om AIK även om jag förstår poängen. Anton fick helt enkelt så mycket bättre spelare att leka med än tidigare tränare. Man var väl i någon slags final mot IKO för att få kvala uppåt innan Anton kom, men sedan har de aldrig varit så nära igen. Dvs, även om jag kan hålla med om att man städade bort spelare med tveksam attityd, så var Anton för dålig tränare för att kunna nyttja det till 100%

Men, visst. Det påminner också om Alex Ferguson i Man United. Han skeppade flera spelare av samma anledning och några år senare så visade det sig att han hade rätt.

Det jag tycker är att MoDo med Hinken och Karlin varit väldigt bra på att inte värva den typen av spelare som Andre Pettersson och Weigel representerar. Jag har länge varit kritisk mot Kenttä som verkar skita högaktningsfullt vad spelaren har för karaktär så länge de presterar på isen. Löven och HV har bara plockat in spelaren om den sett bra ut på papper och har en puls.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
J F K:

Håller med dig om Blomqvist. Att AIK gick bättre i grundserien år ska snarare tillskrivas satsningen som gjordes när Pajen kom in som sportchef med högre budget. 22-23 blev man 10a. 21-22 9a. Fjolåret slutade ändå i besvikelse i respass i kvarten mot Mora sett ill förväntningar efter grundserien. Det får tillskrivas Blomqvist.

Vad menar du att Weigel representerar för spelartyp? Tycker han gjorde ett dugligt jobb i Löven men borde inte varit förstacenter. Han var bättre första vändan när han fick en liten mindre roll. Han kommer säkert gå ännu bättre nu i Djurgården när han kan ta rygg på Kruger.

Kenttä har ju sagt många gånger att i Asplöven kunde man värva 15 strulputtar per säsong för man fick ta vad som var över men i Löven med mycket högre budget är det kanske max 1. Tycker inte Löven haft många av den typen alls under dom 5 åren han styrt oss. Beror också på vad man definierar som strultyp. Väldigt svårt som utomstående att veta karaktär i omklädningsrum, på fysträningar, bortaresor osv.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Ett problem som Löven inte lyckats ta itu med är att man inte spelar som ett kollektiv, vilket mest troligt är för att Kenttä värvat för få karaktärsspelare/inte fått till någon kontinuitet i truppen. Ett problem vi aldrig haft.
Kommentera