1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

494274 inlägg · 4086 ämnen

Inlägg #2719680

Sv: Apropå ingenting...
Jan-Erik : Det är snarare oklart vad du bygger din övertygelse på. Jag la fram mina poänger rätt tydligt tycker jag. Du verkar bara fått för dig att Skellefteå gör något fel i utvecklingen av juniorer bara för att du anser att de ”aldrig” fått fram någon superstjärna i NHL. Och vad är en superstjärna enligt dig? Där tänker jag McDavid, Crosby, Matthews och Makar. Det är inte direkt lätt som en plätt att spotta upp sådana spelare för vilken klubb som helst. Det är inte säkert att vi någonsin kommer kunna producera en lika bra back som Hedman igen. En forward som Foppa igen, Sedinarna etc…

Skellefteå har producerat spelare till NHL. Adam Larsson, Arvidsson, Filip Gustavsson, sen fick ju både Pär Lindholm och Melker Karlsson tex en hygglig sväng där borta.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Rödluvan: Ingen av de Saik spelare du nämner är superstjärnor. Det är du som skriver att exempel på superstjärnor enligt dig är spelare som Makar, Mc David, Crosby och Matthew's. DET är du som skriver att Saik inom kort kommer att ha skickat en superstjärna i NHL. Det är du som sättet nivån med din definition av ordet superstjärna.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Rödluvan: Om man leker med tanken att Adam Larsson hade kommit fram i Modo och Victor Hedman i Skellefteå, så tror jag att båda fortfarnande hade varit supertalanger i unga år och att de fått samma NHL-karriärer som nu. I slutändan är det en lite större talang hos Hedman som har gjort honom till en större NHL-spelare än Larsson, men det är ju bara vad jag tror och inte någonting som kan bevisas, såklart.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Rödluvan: Om man jämför de du räknar upp med Forsberg, Ullmark, Hedman, Näslund, Sedin, Sedin osv är det rätt stor kvalitetsskillnad. Då behöver vi inte räkna Nylander och Steen, även om säkert Brandsegg Nygård kommer tillskrivas SAIK.
Vi har många med bland annat Toby Orr som är jämförbara med deras bästa genom tiderna.

Skellefteå har varit i toppen oerhört många år (klart längre än vår topp), men har ingen ens i närheten av den nivån. Det är klart man kan tycka att det är anmärkningsvärt. Det behöver inte nödvändigtvis göra något fel, men det känns som att deras talangutveckling handlar mer om att göra SAIK bra än spelaren bra.
Kommentera