1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

494263 inlägg · 4086 ämnen

Inlägg #2719677

Sv: Apropå ingenting...
Rödluvan: så det är bara slumpen att Skellefteå aldrig fått fram en superstjärna i NHL hittills men att du nu tror att tillfället kommer och Skellefteå inom något år kommer att skicka över en blivande superstjärna? Oklart vad du bygger din övertygelse på...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Jan-Erik : Det är snarare oklart vad du bygger din övertygelse på. Jag la fram mina poänger rätt tydligt tycker jag. Du verkar bara fått för dig att Skellefteå gör något fel i utvecklingen av juniorer bara för att du anser att de ”aldrig” fått fram någon superstjärna i NHL. Och vad är en superstjärna enligt dig? Där tänker jag McDavid, Crosby, Matthews och Makar. Det är inte direkt lätt som en plätt att spotta upp sådana spelare för vilken klubb som helst. Det är inte säkert att vi någonsin kommer kunna producera en lika bra back som Hedman igen. En forward som Foppa igen, Sedinarna etc…

Skellefteå har producerat spelare till NHL. Adam Larsson, Arvidsson, Filip Gustavsson, sen fick ju både Pär Lindholm och Melker Karlsson tex en hygglig sväng där borta.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Jan-Erik : Arvidsson hade några bra säsonger men blev ju aldrig en superstjärna. Det är väl dock bara en tidsfråga innan Skellefteå får fram en superstjärna så länge de producerar bra unga spelare. Det är väl egentligen lite av en tillfällighet om någon av de man får fram håller den där yttersta världsklassnivån. Rent statistiskt kan man ju inte förvänta sig mer än att en svensk klubb får fram enstaka superstjärnor under historien. Ni har fått fram oproportionerligt många men rent krasst kanske ni aldrig kommer få fram någon igen på det sättet, man kan inte ta det för givet.

Man kan också argumentera för att det viktigaste för en svensk klubbs ungdomsverksamhet är att få fram spelare som gör det egna A-laget framgångsrikt och det har ju Skellefteå gjort fantastiskt bra.
Kommentera