1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

494273 inlägg · 4086 ämnen

Inlägg #2719679

Sv: Apropå ingenting...
Jan-Erik : Arvidsson hade några bra säsonger men blev ju aldrig en superstjärna. Det är väl dock bara en tidsfråga innan Skellefteå får fram en superstjärna så länge de producerar bra unga spelare. Det är väl egentligen lite av en tillfällighet om någon av de man får fram håller den där yttersta världsklassnivån. Rent statistiskt kan man ju inte förvänta sig mer än att en svensk klubb får fram enstaka superstjärnor under historien. Ni har fått fram oproportionerligt många men rent krasst kanske ni aldrig kommer få fram någon igen på det sättet, man kan inte ta det för givet.

Man kan också argumentera för att det viktigaste för en svensk klubbs ungdomsverksamhet är att få fram spelare som gör det egna A-laget framgångsrikt och det har ju Skellefteå gjort fantastiskt bra.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Peja: En sak som gjorde att våra spelare blev superstjärnor var såklart att de (Foppa/Macke generationen) spärrade varandra. Sedan styrde vi dem inte så mycket. Melinder och Forsberg gav ramar, men de utvecklade kreativiteten mycket själva

Jag tror att Skellefteå begränsar sina spelare något genom att lämna betydligt mindre upp till spelaren, så denne får utveckla spelsinnet. Det är generellt väldigt uppstyrt hur man ska åka och hur man ska agera i olika situationer. Det gör att spelaren blir snabbare att ta beslutet och gynnar klubben, men på längre sikt är det inte lika utvecklande för spelaren själv.
Kommentera