1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

494276 inlägg · 4086 ämnen

Inlägg #2719681

Sv: Apropå ingenting...
Peja: En sak som gjorde att våra spelare blev superstjärnor var såklart att de (Foppa/Macke generationen) spärrade varandra. Sedan styrde vi dem inte så mycket. Melinder och Forsberg gav ramar, men de utvecklade kreativiteten mycket själva

Jag tror att Skellefteå begränsar sina spelare något genom att lämna betydligt mindre upp till spelaren, så denne får utveckla spelsinnet. Det är generellt väldigt uppstyrt hur man ska åka och hur man ska agera i olika situationer. Det gör att spelaren blir snabbare att ta beslutet och gynnar klubben, men på längre sikt är det inte lika utvecklande för spelaren själv.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Svårt att jämföra nu med då, allt är mycket mer uppstyrt nu och unga spelare förväntar sig/kräver detaljerade instruktioner nu på ett helt annat sätt än på 90-talet. SHL är dessutom en väldigt taktiskt liga och när man väl tar steget upp måste man vara taktiskt drillad.

När man såg Skellefteås unga spelare 23/24, då i synnerhet de spelskickliga backarna, så såg de inte ut att vara begränsade av tränarna särskilt mycket. Tvärtom visade de prov på en mycket större kreativitet än unga backar i andra svenska lag.
Kommentera