1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

492436 inlägg · 4084 ämnen

Inlägg #2722378

Sv: Försäsongsmatcher hösten 2024
Rytter: Fast du bevisade ju just min poäng:

"Rätt imponerande av Ranta att göra så pass med poäng trots att han stora delar av säsongen fick spela med rätt iskalla spelare som Rååma, Oregan, Niderbach och i en icke fungerade toppkedja."

Lite som när vi körde med Björklund i fjärdekedjan. Vissa spelare fungerar oavsett omgivning.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Försäsongsmatcher hösten 2024
Bad_Brett:

Din poäng är ganska vag och går inte att ha som facit eller bevis.

Ranta kanske hade producerat 55p i en väl fungerande kedja med en ledande center eller kanske producerat 10p ifall han blivit omotiverad av att husera i tredje/fjärde tillsammans med Ohlsson,AP, Walli och södergran.

Även om spelarna jag nämner var iskalla poängmässigt är det dock offensiva spelare som tänker framåt jämfört med OP, Ohlsson, Södergran, Walli mfl.

Jag tror inte vi hade sett samma poängutdelning från honom ifall han spelat i tredje eller fjärde.

Vill vi dra nytta av rantas och olofssons skott och offensiv så borde vi spela dem med den bästa centern och passningsläggaren och en som matchar deras offensiv och tempo. Av det man såg igår kan Jasek bli en bra match för att skapa en riktigt ledande kedja.
Kommentera

Sv: Försäsongsmatcher hösten 2024
Bad_Brett: Fast Björklund lämnade MoDo för en seriekonkurrent. Jag tror inte det är speciellt nyttigt att sätta sina bästa forwards i botten sex om man ser på det långsiktigt. Jag vill ha kvar Ranta så länge som möjligt och jag tror inte han blir speciellt långvarig om han placeras i en tredje.

Helst vill man ju så klart ha ett lag där 100% av spelarna sätter laget före jaget i alla lägen, men vi lever inte i en sån verklighet.
Kommentera

Sv: Försäsongsmatcher hösten 2024
Bad_Brett: Rob Schremp var ju även han en lirare som producerade i en tredjelina.
Kommentera

Sv: Försäsongsmatcher hösten 2024
Bad_Brett: Jag tycker du fastnar i ditt resonemang här!
Ranta gjorde imponerade 31 p i fjolårets omgivning, tänk då hur många poäng det kan bli med bättre omgivning, bara det att Ranta fick ihop fler mål än assist trots att han hamnade i målsvacka direkt i inledningen av serien talar väl rätt tydligt om att han fick göra det mesta själv i den kedjan, speciellt när Oregan, Ruohoma, Niederbach som han spelade mest med knappt lyckades skrapa ihop 10 poäng vardera.
Kommentera

Sv: Försäsongsmatcher hösten 2024
Bad_Brett: blir spännande att se, finns ju många argument både för och emot. Kan absolut se han maxa ut med medspelare som bara är hyfsat defensivt sunda och bra på att vinna puck och bara ger den till Ranta.

MEN - Ranta blir ju oerhört mkt lättare att plocka bort om det bara finns ett offensivt hot i den kedjan och kedjan inte har någon kemi att tala om. Kan lätt bli helt utraderad då tänker jag?
Kommentera