1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

492440 inlägg · 4084 ämnen

Inlägg #2722383

Sv: Försäsongsmatcher hösten 2024
Bad_Brett: Jag tycker du fastnar i ditt resonemang här!
Ranta gjorde imponerade 31 p i fjolårets omgivning, tänk då hur många poäng det kan bli med bättre omgivning, bara det att Ranta fick ihop fler mål än assist trots att han hamnade i målsvacka direkt i inledningen av serien talar väl rätt tydligt om att han fick göra det mesta själv i den kedjan, speciellt när Oregan, Ruohoma, Niederbach som han spelade mest med knappt lyckades skrapa ihop 10 poäng vardera.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Försäsongsmatcher hösten 2024
Gavelo: Nej, det är du som tänker konstigt.
Jag tror ingen som argumenterar som mig och Bad_Brett motsäger att Ranta gör mer poäng med Jasek och Olofsson. Min poäng är att en Ranta i en tredje får den formationen att bli ett direkt hot och han kommer producera ändå.

Om man gör ett räkneexempel. Givetvis extremt spekulativt, men det förklarar min poäng.
Ranta med Jasek och Olofsson gör 50 mål.
Tredje utan ranta 15.
Jasek och Oloffson med typ Niederbach/LP/MC gör 40 mål
Tredje med Ranta 35.

Vi "tappar" då 10 mål på att ha Ranta i första. Vi får ett lag som blir svårare att försvara mot då vi får fler farliga enheter.

Det handlar alltså inte ett dugg om att Ranta inte är en skicklig spelare. Jag skulle säga att i många kategorier är han vår klart bästa forward. Det handlar om att laget blir bredare och får en jämnare produktion över alla kedjor. Karlin matchar dessutom ganska jämnt, så han skulle inte behöva få mindre speltid heller.
Kommentera