1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

492446 inlägg · 4084 ämnen

Inlägg #2722389

Sv: Försäsongsmatcher hösten 2024
Gavelo: Nej, det är du som tänker konstigt.
Jag tror ingen som argumenterar som mig och Bad_Brett motsäger att Ranta gör mer poäng med Jasek och Olofsson. Min poäng är att en Ranta i en tredje får den formationen att bli ett direkt hot och han kommer producera ändå.

Om man gör ett räkneexempel. Givetvis extremt spekulativt, men det förklarar min poäng.
Ranta med Jasek och Olofsson gör 50 mål.
Tredje utan ranta 15.
Jasek och Oloffson med typ Niederbach/LP/MC gör 40 mål
Tredje med Ranta 35.

Vi "tappar" då 10 mål på att ha Ranta i första. Vi får ett lag som blir svårare att försvara mot då vi får fler farliga enheter.

Det handlar alltså inte ett dugg om att Ranta inte är en skicklig spelare. Jag skulle säga att i många kategorier är han vår klart bästa forward. Det handlar om att laget blir bredare och får en jämnare produktion över alla kedjor. Karlin matchar dessutom ganska jämnt, så han skulle inte behöva få mindre speltid heller.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Försäsongsmatcher hösten 2024
J F K: Rent matematiskt så blir det i slutändan lika många mål gjorda över hela laget om om man byter plats på Ranta och Niederbach så därför köper jag inte ditt resonemang även om det är som du säger ”spekulativt”
Ett ord vi inte heller nämt är hierarki, även om Karlin kanske inte är den coach som bryr sig mest om den delen så är det oavsett alltid en fråga om viss Hierarki och vilka man får spela med.

För mig är det glasklart att Ranta skall testas med Jasek och Olofsson för att få 2 potentiellt ruskigt spetsiga kedjor som kan driva lagets huvudsakliga produktion.
En kedja med Niederbach, Sam, Lp/mc/södergran känns väldigt rimligt som en 3:e och kan nog producera en 20-25 mål tillsamman nu när alla har minst 1 säsong bakom sig i Shl och där spelsystemet kan vara något mer framåtlutat.
Kommentera