1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

494263 inlägg · 4086 ämnen

Inlägg #2722738

Sv: MoDo Hockey - Juniortråden
Rödluvan: Fast självklart kommer det finnas spelare som är bättre än snittet i ungdomsåren på grund av fysisk överlägsenhet.
Finns ju en anledning att spelare födda senare på året har det lite kämpigare när man är ung. För att man är yngre/mindre mogen helt enkelt.

Sen just exceptionella talanger (alá McDavid) är ju såklart svår att missa.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - Juniortråden
Monno: Förstår inte resonemanget med att Milton är tidigt utvecklad och att han får hoppas att han kan behålla försprånget. Alla som går i draften är ”tidigt utvecklade” om man vill säga det så. Jag skulle påstå att Milton är klassen bättre än Lucas varit vid samma tidpunkt som Milton. Och det var ingen som pratade om att han var ”tidigt utvecklad” trots att han var snäppet före alla i 06-kullen. Även fast Milton hittills haft lite högre nivå i sig har Lucas alltid haft mogenheten.
Nu vet jag inte om ni sett Gästrin spela, men det är ingen större skillnad på honom jämfört med andra mkt bra juniorer som kommer upp. Bedard visste man t.ex skulle gå etta i draften 6-7 år innan han gick. Jag skulle inte kalla det för ”för tidigt utvecklad” utan snarare att vissa spelare bara har kompetenser som andra spelare inte har
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Juniortråden
Monno: Ett bra exempel som jag kan ge är en spelare som heter Henrik Eriksson, i ungdomsåren upp till till ungefär tv-puck åldern var han helt överlägsen, förmodligen topp 3 i sverige.
Kan tilläggas att han var ljusår före tex. Karlin (båda född 79) i ungdomsåren,
känslan var att han var en senior spelare som spelade med mot ungdomar.

Det blev aldrig något stort av honom, tror han hade sin prime i Timrå när dom spelade i allsvenskan men mer än så blev det aldrig.
Kommentera