1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

494265 inlägg · 4086 ämnen

Inlägg #2722746

Sv: MoDo Hockey - Juniortråden
Monno: Förstår inte resonemanget med att Milton är tidigt utvecklad och att han får hoppas att han kan behålla försprånget. Alla som går i draften är ”tidigt utvecklade” om man vill säga det så. Jag skulle påstå att Milton är klassen bättre än Lucas varit vid samma tidpunkt som Milton. Och det var ingen som pratade om att han var ”tidigt utvecklad” trots att han var snäppet före alla i 06-kullen. Även fast Milton hittills haft lite högre nivå i sig har Lucas alltid haft mogenheten.
Nu vet jag inte om ni sett Gästrin spela, men det är ingen större skillnad på honom jämfört med andra mkt bra juniorer som kommer upp. Bedard visste man t.ex skulle gå etta i draften 6-7 år innan han gick. Jag skulle inte kalla det för ”för tidigt utvecklad” utan snarare att vissa spelare bara har kompetenser som andra spelare inte har
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - Juniortråden
Rödluvan: Jag har aldrig pratat om Milton utan svarade på ditt resonemang om att idag är det minsann ingen som rankas som större talang än dom är för att dom ligger före i utvecklingen när dom är små.

Vill hävda att det fortfarande sker och som exempel tas ju fortfarande upp för barn födda tidigt på året har bättre förutsättningar för att dom födda sent "sållas bort" lättare.

Med det menar jag ju inte att det inte går att avgöra supertalanger när dom är små (främst är det ju mellanskiktet av spelare som hamnar i kläm) Men klart som tusan et är en fördel i hockey att vara 185cm och 85kg när du är 15år snarare än 170 och 63kg. Eller framförallt att vara motoriskt mogen.

Jag har noll koll på hur Milton är som spelare. :-)

Blir ju såklart lite skevt att jämföra med Beardad och McDavid då dom är en på en generations spelare. Eller Hedman för den delen som både var gigantisk som barn och född sent. :-)
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Juniortråden
Rödluvan: Det är rätt enkelt. En pojke som kommit in i puberteten tidigt har haft mycket längre tid på sig att bygga muskler. Som du säkert vet så är det rätt stor skillnad gällande hur mycket muskler man lägger på sig vid träning före och efter puberteten. Just det påslaget av testosteron är också självklart anledningen till att flickor fysiskt kan vara ungefär lika snabba och starka som motsvarande pojkar upp till 14 års ålder för att sedan vara chanslösa.

En annan sak handlar om tillväxten i längd. Många skjuter iväg en bit vid den åldern och de kan då ha problem med koordinationen innan man kommit ikapp.

Kom Milton in i puberteten tidigt och hade växt klart tidigt, så kan han ha en fördel mot en del jämnåriga. Därmed inte alls sagt att det är så.
Kommentera