1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

492374 inlägg · 4084 ämnen

Inlägg #2725852

Sv: Apropå ingenting...
Brander: Nej jag håller med Sigge, har man inte råd så ska man inte värva. Modo har som många skriver varit bra på att inte kräva pengar av sin supportar för värvningar. Men det här blir pinsamt, man slår sig för bröstet för hur bra ekonomin går och var väl topp 5 i SHL föregående säsong?
Ändå kräver man pengar av supportrar för att plocka hem en egen-fostrad spelare.

Men man gör som man vill.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Tittar: Att fråga efter donationer behöver nödvändigtvis inte betyda att de inte klarar av att värva Norris, rent ekonomiskt.

Den viktiga frågan är vad det "kostar" symboliskt att fråga supportrar om donationer kontra hur mycket MoDo vinner på det? Det finns naturligtvis en risk med att fråga om donationer; supportrar kan se det som tiggeri, men det är också ytterligare en ingång till att aktivt donera och supporta klubben - utöver merch m.m.

Personligen tycker jag att det inte är så farligt om man frågar om donationer i en situation som denna; hemvändare i bra ålder som klubben gärna välkomnar med öppnar armar direkt - trots att MoDo säkerligen skulle klara denna säsong utan Norlinder.

MoDo har en grundstabilitet och en VD som inte öppnar plånkan i onödan. Om vi tar Löven som exempel blir det genast mindre klädsamt att ständigt gapa efter deg när de redovisar minus säsong efter säsong.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Tittar: Tycker inte det är något fel i att ge MoDo möjlighet att värva. Får de inte in pengarna kan vi helt enkelt inte värva, det är inte mer komplicerat än så. Handlar ju inte om att ”kräva” pengar.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Tittar: Jag tror att man tar in Norlinder osv och justerar budgeten i efterhand om en miljon inte kom in.
Med det sagt så tycker jag att det är ok att köra en insamling när det rör sig om en hemvändare. Att som Löven systematiskt köra insamlingar för spelare helt utan koppling till föreningen känns mer urvattnat.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Med den neutrala kepsen på huvvet tycker jag det mest är lite roligt när det finns de som hånat Löven och andra föreningar när de dragit igång supporterinsamlingar, och nu är vi själva där🥸
Kommentera