1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

492436 inlägg · 4084 ämnen

Inlägg #2725920

Sv: Apropå ingenting...
Peja: Bara sluta. Du vet mycket väl vad "spelarbudget" betyder.

Roligt att höra från Gradin att det är efter träningarna med laget som Norris ändrat sig och vill komma hem.
Lär betyda att han trivs bra i laget och att han gillar vår spelidé.
Blir det Norlinder/Ladue nu månntro?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Nucky: "Roligt att höra från Gradin att det är efter träningarna med laget som Norris ändrat sig och vill komma hem."

Det bidrar såklart, men hade han fått ett intressant erbjudande av någon annan klubb än Montreal så hade han såklart åkt över direkt, det har de ju varit tydliga med hela tiden.

Jag är inte jätteförtjust över denna situation om jag ska vara helt ärlig.

1. Vi har varit tydliga med att vi vill att supportrarna stöttar klubben genom att gå på matcherna och köpa souvenirer, istället för att donera pengar. När vi går frångår detta för att skramla till en spelare som alla vet redan är klar, så känns det som en klassisk FOMO-strategi, i stil med... "Ja, han är förmodligen klar, men... tänk om han inte är det. Bäst att vara på den säkra sidan!"

2. Norlinder var en otrolig talang, men stannade av i utvecklingen lite efter en rad skador. Stundtals var han knappt ordinarie i Laval Rocket. Således handlar det inte om någon sensationell värvningskupp, utan om en spelare som har haft en nedåtgående formkurva där intresset från andra NHL-klubbar har varit minst sagt svagt.

3. Vi har tidigare varit stenhårda med devisen "Vill man inte helst av allt spela i MoDo, så ska man inte vara här", vilket Hinken visade tydligt när han släppte Ytterell och Rååma samt avslutade förhandlingarna med Timashov. Nu är tongångarna snarare "Han vill helst spela i nordamerika, men dyker det inte upp något där så är dörren alltid öppen".

4. Hur kommer stämningen i truppen bli när spelare som Byström riskerar att direkt hamna utanför laget? Nu kanske Hinken har varit tydlig med att det eventuellt kan bli så, men hade jag hetat Byström, Berg eller Norén så hade jag nog inte varit jättemunter över klubben tigger pengar för att ha råd med en spelare med beslutsångest som i ärlighetens har en del att bevisa.

Så, även om jag har drömt om Norlinder i flera års tid, så blir detta fel på många plan. Jag hade hellre hört Hinken säga "Norlinder vill ha en omstart, men han kommer få kämpa sig till en plats som alla andra" och sedan hade man skippat jippot helt och hållet. Nu blir det mer som en primadonna som glider in och säger "Kör till då, jag kan spela i MoDo, i fall ni betalar tillräckligt bra", vilket framförallt är orättvist mot Mattias, för jag har verkligen inte fått intrycket av att han är någon diva.

Hoppas verkligen detta har varit kommunicerat med laget hela tiden, så att det inte blir sura miner.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Nucky: tänkte när jag såg laguppställningen inför timråmatchen att Norlinder kanske är påväg in eftersom man satt bernhardt med rundblad på pappret.
Spontant hade jag satt ihop det såhär, men jag är ju inte hockeytränare och har ju inte sett en minut med norlinder på flera år,

Bernhardt-LaDue
Winberg-Näsèn
Norlinder-Rundblad
Byström
(Norén)

Låna ut/ Släppa Berg. Vilket jag tycker är tråkigt då jag gillar hans inställning och tror han kommer ta kliv.

Men förmodligen lär Karlin köra:
Norlinder-LaDue
Winberg-Näsén
Bernhardt-Rundblad

Vi får hoppas både bernhard och rundblad höjer sig från ifjol.
Kommentera