1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

492436 inlägg · 4084 ämnen

Inlägg #2725927

Sv: Apropå ingenting...
Nucky: "Roligt att höra från Gradin att det är efter träningarna med laget som Norris ändrat sig och vill komma hem."

Det bidrar såklart, men hade han fått ett intressant erbjudande av någon annan klubb än Montreal så hade han såklart åkt över direkt, det har de ju varit tydliga med hela tiden.

Jag är inte jätteförtjust över denna situation om jag ska vara helt ärlig.

1. Vi har varit tydliga med att vi vill att supportrarna stöttar klubben genom att gå på matcherna och köpa souvenirer, istället för att donera pengar. När vi går frångår detta för att skramla till en spelare som alla vet redan är klar, så känns det som en klassisk FOMO-strategi, i stil med... "Ja, han är förmodligen klar, men... tänk om han inte är det. Bäst att vara på den säkra sidan!"

2. Norlinder var en otrolig talang, men stannade av i utvecklingen lite efter en rad skador. Stundtals var han knappt ordinarie i Laval Rocket. Således handlar det inte om någon sensationell värvningskupp, utan om en spelare som har haft en nedåtgående formkurva där intresset från andra NHL-klubbar har varit minst sagt svagt.

3. Vi har tidigare varit stenhårda med devisen "Vill man inte helst av allt spela i MoDo, så ska man inte vara här", vilket Hinken visade tydligt när han släppte Ytterell och Rååma samt avslutade förhandlingarna med Timashov. Nu är tongångarna snarare "Han vill helst spela i nordamerika, men dyker det inte upp något där så är dörren alltid öppen".

4. Hur kommer stämningen i truppen bli när spelare som Byström riskerar att direkt hamna utanför laget? Nu kanske Hinken har varit tydlig med att det eventuellt kan bli så, men hade jag hetat Byström, Berg eller Norén så hade jag nog inte varit jättemunter över klubben tigger pengar för att ha råd med en spelare med beslutsångest som i ärlighetens har en del att bevisa.

Så, även om jag har drömt om Norlinder i flera års tid, så blir detta fel på många plan. Jag hade hellre hört Hinken säga "Norlinder vill ha en omstart, men han kommer få kämpa sig till en plats som alla andra" och sedan hade man skippat jippot helt och hållet. Nu blir det mer som en primadonna som glider in och säger "Kör till då, jag kan spela i MoDo, i fall ni betalar tillräckligt bra", vilket framförallt är orättvist mot Mattias, för jag har verkligen inte fått intrycket av att han är någon diva.

Hoppas verkligen detta har varit kommunicerat med laget hela tiden, så att det inte blir sura miner.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Hur ser Frölundaiter på honom sedan hans sejour där?
De flesta av oss har trots allt endast sett honom i HA där han var dominant.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Fast Hinken har också varit ännu mer tydlig med att han vill ha spelare som helst vill utvecklas så de kan komma till en bättre liga. Hur mycket du än argumenterar så tror jag inte för en sekund att Woods, Olofsson, LaDue, Winberg, Lehtinen, Ranta och snudd på hela laget hellre spelat i MoDo än i NHL.
Så de ska vilja vara i MoDo, men de ska också ha ambitionen att bli så bra att de platsar i NHL eller NLA.

Jag tror att Norlinder inte presterat för att han satts i en defensiv roll i AHL. Sätt Victor Olofsson i en defensiv fjärdekedja i Vegas så tror jag inte heller att han kommer vara en succé. Såklart är det inte självskrivet att det blir fantastiskt, men nu har man ändå sett honom ett bra tag på träningarna och gjort bedömningen efter det. Läser man rapporter så har han varit väldigt bra.

Sedan vet jag inte om Norén-situationen varit optimal i alla fall. Han skulle som det sett ut vara åttondeback och jag har tycker att även det skaver lite. Jag tycker att man ska i första hand försöka låna ut honom, för han behöver fortsätta spela mycket i alla spelformer. Han behöver hitta tillbaka till ett bättre självförtroende, för det känns som att han blir väldigt osäker i flera situationer på isen. Han har egentligen skridskoåkningen och spelsinnet för att kunna vara bättre än han varit, men det har varit ett antal tveksamma beslut som flera gånger satt "honom och laget i skiten".
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Det känns fel att Norlinder förmodligen går direkt in i första backpar.

Spelare som har kämpat och krigat hela sommaren blir förbisedda till förmån för en kille som knappt platsar i AHL.

Och varför ska han ha en högre lön än tex Byström? Han accepterade ett billigt kontrakt för att få chansen att bevisa sig, något som borde gälla för Norlinder också.
Kommentera