1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

494262 inlägg · 4086 ämnen

Inlägg #2728867

Sv: Försäsongsmatcher hösten 2024
SPOODI: Min överanalys:
- Norlinder-Ladue är spikat som första backpar.
- Byström kommer ta en av 6 backplatser i säsongsinledningen.
- Om Pontus kommer tillbaka i tid till premiären blir Bernhardt sjundeback.
- Rockaden med Ranta och Woods kommer ges en rejäl chans.
- Måns vikariat på Aagaards plats betyder antingen att Måns är utanför premiärlaget eller att en av Petterssonarna är det, och att Måns kommer ta den platsen i fjärde när Aagard åter får spela.
- Att Ranta-True-X är uppsatt som förstakedja betyder att varje kedja Ranta spelar i blir förstakedja per automatik, och/eller att varje kedja Woods spelar i blir andrakedja per automatik ... eller att Ranta och True hittills imponerat mer på tränarna än Olofsson och Jasek. Eller helt enkelt att True är en bra tekare.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Försäsongsmatcher hösten 2024
Shangattay: Som sagt. Jag tror inte vi kommer vara nöjda med ett tredje backpar med Byström och Rundblad, Bernhardt och Rundblad eller Bernhardt och Byström.
Vi körde Runblad med Bernhardt ifjol och då blev det fullständig katastrof den gången. Jag tror att Karlin och hans manskap måste få inse att det inte fungerar, innan de till slut delar på Norlinder-LaDue. (Alternativt kör Bernhardt med Näsen).

I och med att Bernhardt spelade mest av samtliga backar ifjol har jag svårt att se att han bänkas inledningsvis. Pontus är nästan med säkerhet tillbaka till premiären.

Det kan också vara så att Måns spelar istället för Aagaard för att han är mest lik Aagaard i spelstil. Ska man utvärdera den kedjan så blir det mest matchlikt. LP och Niederbach är ju betydligt mer lirare, så balansen i kedjan blir klart annorlunda med dem.

Jag tror att vi fans lägger mycket större vikt vilken kedja som läggs upp som förstakedja. Ifjol var det bara en lek på papper och speglade inte hur istid fördelades. Det lär vara samma den här säsongen.
Kommentera