1150x200-modo-header2-kopiera.webp

MoDo Hockey

500268 inlägg · 4094 ämnen

Inlägg #2728886

Sv: Försäsongsmatcher hösten 2024
Gavelo: Jag tycker det gått en trend i att vilja ha två liknande backar, men att det skulle vara utdaterat med att ha en av varje köper jag faktiskt inte. Det upplever det inte så enhetligt att man med bestämdhet kan hävda det.

En förutsättning för att spela två offensiva backar ihop är att de ändå hyggligt kan lösa spelet i egen zon. Bernhardt och Näsén kunde lösa det hjälpligt ifjol och det finns en poäng i att sätta två offensiva ihop då de i sådana fall individuellt tvingas ta mer ansvar. (Vet man att kollegan också är väldigt offensiv så kan det göra att man tänker en sväng till innan man tokpinchar på offensiv blå).

Sedan tänker jag inte att Byström och Rundblad inte skulle fungera för att de är för offensiva, utan snarare för att de defensivt inte skulle få stopp i spelet.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Försäsongsmatcher hösten 2024
J F K: Hockeyn utvecklas och jag tror det medför en förändring att behöva ha fler ”spelsätt” och därför behöver fler spelar involveras i allt från forecheck till backcheck, Tex så tror jag vi kommer få se fler och fler 2 vägsbackar i hockeyn i framtiden just för att kunna passa in i den ”totalhockey” som allt fler vill spela.

Sen håller jag faktiskt med om att Byström och Rundblad inte bör spela ihop trots att dom på papperet bör vara ett perfekt par och det är precis just av den anledningen du nämner.
Till sist är det nog Rundblad behöver steppa upp om det skall funka.
Kommentera