1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

494273 inlägg · 4086 ämnen

Inlägg #2728882

Sv: Försäsongsmatcher hösten 2024
J F K: Ett problem med dagens ishockey är att det blivit utdaterad att spela 1 offensiv och 1 defensiv back tsm.
I dagens hockey är det bättre att ha 2 backar som är någorlunda lika i spelstil.

I Modo sticker väl egentligen ingen back ut åt något håll sådär anmärkningsvärt mycket men jag tror ändå man vill starta på ett visst sätt.
Näsén bör spela med Bernhard för att se om dom träffar formen igen, Rundblad har inte lyft på försäsongen men man bör ge honom 6-7 matcher i serien innan man gör rockader där.
Byström har varit topp4 under försäsongen och kan i dagsläget endast petas av Näsén som jag ser det.

Just nu är det väldigt svårt att sätta backparen då några är ur form och någon är sjukskriven.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Försäsongsmatcher hösten 2024
Gavelo: Tycker man såg klara brister i Byströms försvasspel när man mötte Luleå.
Tror han kan få det ganska jobbigt framöver när det bara väntas SHL lag. Vi har två bra backpar. Sedan är det öppet om sista två platserna
Kommentera

Sv: Försäsongsmatcher hösten 2024
Gavelo: Jag tycker det gått en trend i att vilja ha två liknande backar, men att det skulle vara utdaterat med att ha en av varje köper jag faktiskt inte. Det upplever det inte så enhetligt att man med bestämdhet kan hävda det.

En förutsättning för att spela två offensiva backar ihop är att de ändå hyggligt kan lösa spelet i egen zon. Bernhardt och Näsén kunde lösa det hjälpligt ifjol och det finns en poäng i att sätta två offensiva ihop då de i sådana fall individuellt tvingas ta mer ansvar. (Vet man att kollegan också är väldigt offensiv så kan det göra att man tänker en sväng till innan man tokpinchar på offensiv blå).

Sedan tänker jag inte att Byström och Rundblad inte skulle fungera för att de är för offensiva, utan snarare för att de defensivt inte skulle få stopp i spelet.
Kommentera

Sv: Försäsongsmatcher hösten 2024
Gavelo: Bernhardt/Näsén var ett mycket bra par i HA där dom fick ut mer av deras offensiv. Tyvärr är de båda på tok för dåliga defensivt i SHL och kostar därför mer än dom smakar
Kommentera