1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

492436 inlägg · 4084 ämnen

Inlägg #2731055

Sv: Hur går det för Modo 24-25?
dempa: Tänker det skulle kunna bli så på grund av en kombination av de här tre faktorerna:

1) Modo har många spelare. Finns ingen anledning att värva breddspelare för er.
2) Modo har redan spenderat sin spelarbudget, därav insamlingen för Norlinder. Något mer än en breddspelare brukar bli riktigt dyrt under pågående säsong.
3) Modo har en trygg sportslig ledning som inte borde få panik. Tror heller inte man vill göra om Topping-köpet/värvningen heller.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Hur går det för Modo 24-25?
Peja: Jag tror definitivt man var nöjd med Topping. Han gjorde faktiskt skillnad på ett positvt sätt, genom att komma in med bra energi, peta in lite poäng och bredda truppen. Jag skulle säga att han hade en del i att vi vände trenden och tog 20 poäng de sista 12 matcherna.

Däremot är man nog mer främmande till att ta in någon som Hutsko...

MoDo gick väl 6,1M plus förra säsongen utan att ha spelat en enda slutspels- eller kvalmatch. Budgeten ligger säkert på att gå en hel del plus även i vinter, så skulle det saknas någon spelare för att undvika kval kan vi definitivt öka spelarbudgeten.Vi värvade väl 4 spelare när vi gick upp med Brickley, Niederbach, Vela och Halloran samt gick ändå 6,5M plus. På gott och ont har vi hängslen och livrem gällande att göra bra plus-resultat varje säsong.

Efter insamligen så köpte DIF loss Berg för en hygglig summa pengar. Det är faktiskt möjligt att vi sluppit göra en insamling om vi vetat hur bra betalt vi skulle få för August då det var många klubbar som visade intresse. (Förmodligen även Löven och några till). Vi hade inte alls tänkt släppa Berg, men han gick själv till Hinken och sade att han ville lämna i och med att han förstod att speltiden skulle bli väldigt låg. Därför blev det alltså en väldigt positiv överaskning ur ett ekonomiskt perspektiv.
Kommentera