1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

494293 inlägg · 4086 ämnen

Inlägg #2733718

Sv: MoDo Hockey - Örebro HK 24-09-21 Borta
Paninaro: Intressant det där. Ivar Stenberg från Frölunda har ett år på Milton till draften och leder och snittar redan över 2ppg i J20. Det kan vara draftettan för 2026.

Finns mycket att lära från etablerade SHL-lag på hur man hanterar juniorer. Karlin spelar hellre Södergran, OP samt Niederbach som är på nedgång i stället för att ge en högt draftad junior eller Jacobsson chansen.

Nu vet jag inte riktigt varför han bara fick 6 minuter i 5-0 förlusten, men man kan väl hoppas på att det berodde på något annat än Karlins envishet. Jämför med Liam Danielsson som är från samma årskull och inte blev draftad, han fick 15 minuter och gjorde mål.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - Örebro HK 24-09-21 Borta
biff1: NHL-klubbar väger in bra mycket mer när det kommer till att drafta spelare än poäng. Man brukar prata om golv och tak (hur många verktyg spelaren besitter respektive hur hög nivå de kommer upp till) när man bedömmer juniorens chanser att nå NHL.

Snackades om Filip Ekberg redan för två år sen när han gjorde det där hattricket, just nu ser det knappt ut som att han tar sig in i förstarundan medan Milton just nu är en hyfsat säker topp ~25.

Jag hoppas också det finns andra faktorer kopplade till att LP spelade så lite igår, men jag tror tyvärr det handlar om Karlins rädsla för juniormisstag. Det finns liksom inte jättemånga fel man kan peka ut med LP, förutom då att han är junior.
Om jag får gissa tror jag att Lucas är helt petad på torsdag och spelar med J20 resten av säsongen. Men jag hoppas verkligen jag får fel.
Kommentera