1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

494275 inlägg · 4086 ämnen

Inlägg #2733723

Sv: MoDo Hockey - Örebro HK 24-09-21 Borta
biff1: NHL-klubbar väger in bra mycket mer när det kommer till att drafta spelare än poäng. Man brukar prata om golv och tak (hur många verktyg spelaren besitter respektive hur hög nivå de kommer upp till) när man bedömmer juniorens chanser att nå NHL.

Snackades om Filip Ekberg redan för två år sen när han gjorde det där hattricket, just nu ser det knappt ut som att han tar sig in i förstarundan medan Milton just nu är en hyfsat säker topp ~25.

Jag hoppas också det finns andra faktorer kopplade till att LP spelade så lite igår, men jag tror tyvärr det handlar om Karlins rädsla för juniormisstag. Det finns liksom inte jättemånga fel man kan peka ut med LP, förutom då att han är junior.
Om jag får gissa tror jag att Lucas är helt petad på torsdag och spelar med J20 resten av säsongen. Men jag hoppas verkligen jag får fel.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - Örebro HK 24-09-21 Borta
Rödluvan: Haha du blandar ju att vara rationell och statistisk med att vara så oerhört känslodriven.

Jag tror Karlin ställer det lag han tror ha bäst chans att vinna matcher på isen. Sen att han inte kommer ha exakt samma syn som alla supportrar är väl rätt rimligt.
Tycker inte han visat direkt att han inte tror på LP då han fått spela mtmyvket på försäsongen. Dock kan de va att som en match som igår när han ser att det inte är på topp någonstans, kanske det inte är optimalt för en junior att komma in och bli uppäten/förnedrad av Karlkvist t.ex.
Men det är bara en gissning.

På tal om saker supportrar inte håller med Karlin om. Hur många matcher tror vi det tar innan Näsén och Bernhardt spelar tillsammans igen? Jag tror innan omgång 10.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Örebro HK 24-09-21 Borta
Rödluvan: "Om jag får gissa tror jag att Lucas är helt petad på torsdag och spelar med J20 resten av säsongen. Men jag hoppas verkligen jag får fel."

holy overreaction batman
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Örebro HK 24-09-21 Borta
Biljetter till torsdagens match löst. ✅✅
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Örebro HK 24-09-21 Borta
Rödluvan: Jag tror inte att Milton går i första rundan 2025 om inte Karlin kilar in honom i SHL under den här säsongen och han börjar prestera lite smått.

Det som väger mest är som du säger verktyg, men sen är landslagsuppdrag och spel med seniorlag i SHL/HA är väldigt viktigt för en förstarunda när dom kollar mot Sverige. Blir han en poängkung i U18 VM kan det också stärka hans aktier, men annars för Topp 25 måste han in i SHL och göra bra ifrån sig.

Jag är helt övertygad om att Frölunda kommer kila in Ivar Stenberg redan den här säsongen, sen kommer han stänka in några poäng 25/26 och sen har vi en högt draftat svensk i förstarundan där.
Kommentera