1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

494423 inlägg · 4087 ämnen

Inlägg #2733920

Sv: Apropå ingenting...
Widebro har inikerade att han skulle sluta redan för ett drygt år sedan, kanske t o m två år sedan. Själv har jag funderat på varför han dröjde så länge från att det blev kännt.

Widebro har varit en mycket bra VD. Han har utvecklat klubben på många sätt. En sak som han verkar vara stenhård med är att ekonomin ska vara i ordning. Man kan inte använda pengar som man inte har. Alla som gör det går det åt helvete för, såväl privatpersoner som företag och länder. Där har vi Johan att tacka för mycket. MoDo har gått från att vara ekonomiskt bankrutt till att en ekonomisk väl fungerande förening.

En annan sak som han har jobbat hårt med är större inkludering - att skapa en kultur där fler känner sig välkomna, oavsett vem de är. Ishockey är ofta en konservativ sport med allt vad det innebär. Därför kan det vara en mycket god idé att verka för att fler kan känna sig hemma i Hägglunds.

Jag vet att vissa inte tycker om detta - att det finns risk för att det blir mesigt och tramsigt. Det är en fin balansakt. Personligen tycker jag att MoDo med Widebro har klarat den förhållandevis bra. Det är svårt att verka för jämställdhet samtidigt som vissa åskådare anser sig ha rätt att vråla hora. Senast igår vrålade modoklacken hora. Detta vet jag att han ogillade starkt. Och vem fan gör inte det?

MoDos damlag har med största sannolikhet gynnats mycket under Widebros ledning.

Personligen gillar jag titta i resultatlistan. Det är bara att följa med pekfingret. Hur såg MoDo ut innan Widebro? Hur ser MoDo ut idag? Man kan ingenting annat säga att Johan Widebro har varit en mycket stor tillgång för MoDo Hockey, för dess medlemmar och supportrar.

Utan honom gissar jag att vi fortfarande hade åkt buss till Tingsryd...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
FRANS-MICHAEL: Jag vill bara vara väldigt tydlig med att han gjort ett kanonjobb.
Kommentera