1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

494423 inlägg · 4087 ämnen

Inlägg #2733907

Sv: Apropå ingenting...
Cheese:

Trots allt så gav intervjun med Widebro mer frågor än svar.

Vad är det styrelsen tänker sig att det är för utveckling man vill se som inte Widebro är lämpad för, eller som han inte känner sig redo att utveckla? Det är huvudfrågan.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Widebro har inikerade att han skulle sluta redan för ett drygt år sedan, kanske t o m två år sedan. Själv har jag funderat på varför han dröjde så länge från att det blev kännt.

Widebro har varit en mycket bra VD. Han har utvecklat klubben på många sätt. En sak som han verkar vara stenhård med är att ekonomin ska vara i ordning. Man kan inte använda pengar som man inte har. Alla som gör det går det åt helvete för, såväl privatpersoner som företag och länder. Där har vi Johan att tacka för mycket. MoDo har gått från att vara ekonomiskt bankrutt till att en ekonomisk väl fungerande förening.

En annan sak som han har jobbat hårt med är större inkludering - att skapa en kultur där fler känner sig välkomna, oavsett vem de är. Ishockey är ofta en konservativ sport med allt vad det innebär. Därför kan det vara en mycket god idé att verka för att fler kan känna sig hemma i Hägglunds.

Jag vet att vissa inte tycker om detta - att det finns risk för att det blir mesigt och tramsigt. Det är en fin balansakt. Personligen tycker jag att MoDo med Widebro har klarat den förhållandevis bra. Det är svårt att verka för jämställdhet samtidigt som vissa åskådare anser sig ha rätt att vråla hora. Senast igår vrålade modoklacken hora. Detta vet jag att han ogillade starkt. Och vem fan gör inte det?

MoDos damlag har med största sannolikhet gynnats mycket under Widebros ledning.

Personligen gillar jag titta i resultatlistan. Det är bara att följa med pekfingret. Hur såg MoDo ut innan Widebro? Hur ser MoDo ut idag? Man kan ingenting annat säga att Johan Widebro har varit en mycket stor tillgång för MoDo Hockey, för dess medlemmar och supportrar.

Utan honom gissar jag att vi fortfarande hade åkt buss till Tingsryd...
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
NuMo: Jag har hört flera nämna att man är förvånade över att han blev kvar så länge. Han ska inte leda en organisation i förvaltning, utan han är mer av en som kommer in och städar eller i en entrepenörsroll.

Det är klart att man ska ställa krav, men det finns också många som kan prestera sämre om kraven är för hårda eller om man inte delar värderingen där. Ställ krav på mig att börja klocka 07:00 på morgonen så man få se att det är ett korkat krav, förutsätt att man inte väldigt skickligt kan motivera och sälja in det.
Jag hatar diskussionen med hårda nypor och ställa krav. Jag vill ha ledare som kan läsa av situationen och ställa krav när det krävs och vara medgörlig när det kan vara en bättre väg framåt.

Tänk på att alla de där är rätt skickliga i media. Ta inte allt bokstavligt. Varken tränar-, spelare eller ledarintervjuer. Det kan ha handlat om helt andra saker här, men att man kommit överens om att det låter bättre sådär. När Dahlén och Hållander berömer Jokinens kravställande så undrar jag om de kunnat säga någonting annat, oavsett vad de egentligen tycker.
Kommentera