1150x200-modo-header2-kopiera.webp

MoDo Hockey

497130 inlägg · 4090 ämnen

Inlägg #2743664

Sv: MoDo Hockey - Timrå IK 24-10-05
mikenomad: Tycker Nucky sammanfattade och svarade på dina ”funderingar” på ett utmärkt sätt.

Vill bara tillägga att jag gör en distinktion mellan urstark ekonomi och en ordnad/hälsosam ekonomi. Det finns inget oändligt kassavalv att plocka hur mycket som helst ur, men vi gör årligen stora positiva resultat samtidigt som det amorteras och investeras i arenan med stora belopp. De senaste två åren har det införskaffats ny mediakub, led-skärmar över större delen av arenarummet, ny sarg, ny belysning, ny kamera-/sändningsplattform har byggts, ett nytt ljudsystem för 5-7 miljoner är på väg in och utbyggnaden på ståplats ska tas bort och ersättas med en annan lösning i år.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - Timrå IK 24-10-05
KB: Om man lägger 1 miljon på arenan så försvinner pengarna men värdet på arenan ökar så det egna kapitalet blir inte 1 miljon mindre. Arena upplevelsen lockar sällanbesökarna och MoDo har många sådana. Och arenan är inte bara för hockey, så för att tjäna på andra evenemang så måste man hålla den fräsch och uppdaterad.nAmorteringar ökar också det egna kapitalet men där tjänar man långsiktigt också pengar.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Timrå IK 24-10-05
KB: jag skiter fullständigt I ljud och ljus om vi ska bli degraderade pga den investeringen. Lite som att köpa nyaste spelkonsollerna och 700 flashiga spel, men tvingas sälja skärmen för att få råd med kalaset.

Faktum är enkelt. Vi har värvat för svag trupp och spetsen kostar.

Ett snålsteg som widebro och ledningen får ta på sig.

Vad ska vi med sveriges flashigaste arena till när vi harvar i divisionen under till förmån för ny ståplats som kommer fyllas till en fjärdedel.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Timrå IK 24-10-05
KB: Man kanske skulle ha satsat de pengarna på en bättre trupp kan jag tycka.
Om sanningen ska fram, som många modoiter redan konstaterat, så har ni i de flesta matcherna med start redan på försäsongen, varit sämre än era motståndare men lyckats vinna ändå.
Jag tyckte redan på försäsongen att ni såg oroväckande svaga ut som lag.
Hoppas för eran skull att jag har fel.
Tror verkligen ni behöver in med nya spelare.
True, Jasek mfl verkar ju inte vara toppspelare direkt, så här långt.
Kommentera