1150x200-modo-header2-kopiera.webp

MoDo Hockey

497104 inlägg · 4090 ämnen

Inlägg #2743584

Sv: MoDo Hockey - Timrå IK 24-10-05
Wauzsig: Nä inte kaos kanske. Men nog finns det mycket hos er som pekar på att det inte endast är att skruva lite på nåt spelsystem som måste till. Ja, Widebro kanske lämnade under ordnade former efter omständigheterna. Men det kan ju knappast vara särskilt planerat att han skulle avgå i början av säsongen så här. Nåt känns fishy.

Insamlingen....Modo har enligt egen utsago urstark ekonomi men går ändå ut och initierar en insamling från supportrar. Alltså inte ett initiativ från motsatt håll vilket inte alls skulle sänt samma signaler. Nåt känns fishy.

Spelare lämnar för mer speltid. Kanske inte så uppseendeväckande bara så där. Men när man ser övriga lagets uppträdande och ställer det mot en spelare med Bergs egenskaper så läggs även det i fishyhögen.

Spelartruppens främste ledare, dvs Lagkaptenen, petad och inte ens med i truppen i nån match. Osynlig och knappt så han platsar i övrigt. Vad sänder det för signaler? Nåt känns fishy.

Modo går för världsrekord i kontraktslängd för Karlin. Karlin är en smart kille och god taktiker. Men som Modoit skulle jag inte jubla här. Helt ärligt. Kanske inte i fishyhögen men däremot i inavelshögen. Lite som jag kände när vi (läs: Nubben) förlängde med Freddan en gång i tiden.

Vad gäller Olofsson dock så kan säkert frustration vara en stor del av förklaringen till hans uppträdande. Eller så är nåt fishy.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - Timrå IK 24-10-05
mikenomad: Tycker Nucky sammanfattade och svarade på dina ”funderingar” på ett utmärkt sätt.

Vill bara tillägga att jag gör en distinktion mellan urstark ekonomi och en ordnad/hälsosam ekonomi. Det finns inget oändligt kassavalv att plocka hur mycket som helst ur, men vi gör årligen stora positiva resultat samtidigt som det amorteras och investeras i arenan med stora belopp. De senaste två åren har det införskaffats ny mediakub, led-skärmar över större delen av arenarummet, ny sarg, ny belysning, ny kamera-/sändningsplattform har byggts, ett nytt ljudsystem för 5-7 miljoner är på väg in och utbyggnaden på ståplats ska tas bort och ersättas med en annan lösning i år.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Timrå IK 24-10-05
mikenomad:
-Widebro har i poddar tidigare sagt att han planerar vara kvar i MoDo tills vi tar steget upp i SHL då han ansett sig vara klar med sitt uppdrag i klubben.
Knappast fishy.

-MoDo HAR en urstark ekonomi just för att man inte chansar längre. Skulle Norlinder in i laget krävdes externa finansiärer enligt Widebro.
Knappast fishy.

-Berg lämnar efter att Norlinder ansluter och att han därmed på papperet står som 8-9 back. Samma kille som kämpade om istiden i HA-laget ska tilläggas.
Knappast fishy.

-Inte optimalt med en lagkapten som är på gränsen till ordinarie uppställning, men knappast nåt som ska få spelet att falla ihop. Om han vore skadad hade det inte ens varit en diskussion.
Knappast fishy.

-Det man skrev var längsta kontraktstid av alla SHL-tränare just nu, dvs förbi 2027, vilket vore ett kontrakt till 2028 dvs 3 år.
Knappast fishy.

-Att ärthjärnor tycker Olofsson är värdelös efter 5 spelade matcher är ej förvånande när dessa tagit över forumet senaste tiden.
Hans frustration är väl snarare ett sundhetstecken på hur mycket han vill. Att han och Aagaard är de som driver på laget mest på träningarna är knappast heller nåt de tar notis om.
Betänk att en back som Tömmernes behövde 3 månader för att anpassa sig till SHL ifjol.
Knappast fishy.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Timrå IK 24-10-05
mikenomad: Absolut ingenting har framkommit som gör Widebros avsked misstänkt på något sätt. Om något annat legat bakom hade det säkerligen läckt ut vid det här laget.

Insamlingen kan kännas en aning överdriven med tanke på den goda ekonomin. Men man kan lika gärna vända på resonemanget. Det är bland annat p.g.a. liknande saker vi har en bra ekonomi.

Att Berg lämnade beror enbart på att Norlinder kom in i truppen. Inget konstigt i det.

Det skulle snarare vara väldigt konstigt om vi INTE ville förlänga med Karlin.

Det är alldeles för tidigt att dra några slutsatser om Olofsson.

Det är endast situationen med Rundblad jag kan hålla med om att du har en poäng.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Timrå IK 24-10-05
mikenomad: tror du överdriver situationen något. Vi är inte i form just nu, men det är inte Leksand och Rögle heller. Jag tror ingen av nuvarande botten-tre klubbarna kommer spela kval. Modo visade tendeser till bättre spel mot HV och Frölunda. En bättre defensivt arbete syntes men vi fick inget resultat. Det är inte så att det har sett katastrofuselt ut under alla sex matcher. Jag kan hålla med om att kaptenssituationen inte är bra. Inte heller att Berg försvann. Men Karlin är definitivt rätt tränare för oss då jag tycker han säger rätt saker nästan varje intervju i tvn. Det är spelarna som kanske har lite svårt att ta till sig nya direktiv.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Timrå IK 24-10-05
mikenomad: Tyvärr mycket bra sammanställt, speciellt för modosupportrar.
Många dåliga tecken brukar sällan båda gott
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Timrå IK 24-10-05
mikenomad: Klart du väljer att vinkla det så. Kan lova dig du behöver inte oroa dig över oss fokusera på att betala era räkningar i tid istället.
Kommentera