1150x200-modo-header2-kopiera.webp

MoDo Hockey

497193 inlägg · 4090 ämnen

Inlägg #2743788

Sv: MoDo Hockey - Timrå IK 24-10-05
Trilske: Har inte sett alla situationer med alla andra lag, men Brynäs hade en liknande situation mot Södertälje förra säsongen när Bertilsson tacklade en av deras backar på ett liknande sätt, men med betydligt mer kraft. Då dömde domarna en 5a initialt men friade helt efter videogranskningen. Den varken anmäldes eller bestraffades i efterhand. Har inte sett Niederbach-tacklingen, i alla fall inte vad jag kan komma ihåg, så kan inte jämföra med den.

Min uppfattning, som delas av många men uppenbarligen inte alla, är att D’Astous inte borde ha blivit avstängd. Om det hade varit en solklar situation, så tror jag inte att åsikterna hade varit så blandade.

Tycker även motiveringen är felaktig. De skriver om hög fart, men han tog ju bara enstaka skär. Hög fart var när Ölvestad tog sats en hel zon för att tackla en back i ryggen, inte det här.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - Timrå IK 24-10-05
Peja:

Niederbach-gate var nog faktiskt en ännu större snackis, inte ens timråledningen tyckte att det borde varit matchstraff.

Slutade med 4 matcher.

Så att halva hockeysverige har åsikter som går stick i stäv med hur DN och ligan ser på saken säger ju, tyvärr, inte så mycket.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Timrå IK 24-10-05
Peja: Tacklingen från Bertilsson var inte ens i närheten. Då tyckte jag att det var helt felaktigt och att Bertilsson skulle frikännas.
Du jobbar hårt på att trolla... situatonerna har inte med varandra att göra,
Kommentera