1150x200-modo-header2-kopiera.webp

MoDo Hockey

497258 inlägg · 4090 ämnen

Inlägg #2743953

Sv: MoDo Hockey - Timrå IK 24-10-05
puffe: Precis som samhället i stort. Det är ett oundvikligt resultat i en värld där människor sorteras i fack, kategoriseras som goda eller onda, där attribut som hudfärg, kön och sexuell läggning har blivit allt viktigare, och sanningen har blivit subjektiv. Kristna värderingar, som bygger på ödmjukhet och empati ses som föråldrade.

När mobben initierar en häxjakt och marscherar med högafflar, kan man inte stå och föreslå att vi ska unisont skall sjunga "We shall overcome". Då är det bara hagelpuffran som biter.

Media har lyckats indoktrinera stora delar av folket till att tro att det är Trump och Åkesson som har skapat detta polariserade samhälle, men det började långt tidigare. Vi lär om inte annat se det idag, då tusentals människor öppet kommer fira årsdagen av det värsta terrorattentatet sedan 11:e september. Folkkära artister står på scen och uppmanar till ytterligare avrättningsförsök på Trump. Och vågar man så mycket som ifrågasätta DEI, ESG eller CSRD, blir man direkt stämplad som en ondskefull, obildad, bakåtsträvande bonde.

Nu kommer vissa hävda att detta är ett politiskt inlägg, men jag tycker inte riktigt det, då frågan rör varför stämningen mellan människor i vardagen har blivit så uppiskad. Det går helt enkelt inte att gå omkring och anklaga sina medmänniskor för att vara egoistiska, klimatförnekande, rasistiska kvinnoförtryckare i 10 års tid, för att sedan förvänta sig en god ton när ishockey diskuteras. Det blir bara weird, som Tim Walz hade sagt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - Timrå IK 24-10-05
Bad_Brett: Det ligger mycket i det du säger. Forumets potential till att vara ett roligt hockeyrum tas i gisslan av denna ständiga polarisering och denna prestige. En del skribenter har som kall att överbevisa andra. Något som nästan aldrig har lyckats eftersom folk som ger sig in i dessa "Pingpongmatcher" har som regel att köra på och svara fram och tillbaka tills det att ämnet dör ut. Inte så mycket för sin egen skull utan för att visa alla andra forumiter att man har rätt. Resultatet har vi sett många gånger, långa enformiga diskussioner som är fruktansvärt tråkiga att läsa. Dock kommer det ibland (alltmer sällan i detta forum) intressanta och givande ämnen som man kan läsa med behållning. Historiskt har jag gått in på MoDos forum för det varit en bra källa till bakgrund till HA, SHL och Hockey. Forumet har förändrats till att ofta bli en pajkastningsscen istället. Dvs tappat attraktionskraft, i alla fall ur ett hockeyperspektiv. Förstår att det är svårt att moderera sådant så jag är inte avundsjuk på er som jobbar med det.
Kommentera