1150x200-modo-header2-kopiera.webp

MoDo Hockey

499004 inlägg · 4092 ämnen

Inlägg #2748965

Sv: MoDo Hockey - Luleå HF 24-10-12
Chamez: Enligt Holmström så säger statistiken att vi har mycket folk på kassen!
Jag förstår inte alls den statistiken dock.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - Luleå HF 24-10-12
Gavelo:

Min reflektion angående om vi har tillräckligt med folk på kassen stämmer absolut med statistiken (om den stämmer).

Men det är så många andra faktorer som är viktiga för om det är till någon nytta.

T.ex. känner jag att vi altförofta hamnar t.ex. för djupt så att vi måste fiska puckar bakom oss när det blir en retur, om vi ens kommer åt pucken. - Bättre lag står rätt där pucken landar efter retur och behöver bara koncentrera sig på att skjuta framåt mot mål (mer eller mindre)

Ofta tycker jag att vi själva när vi skymmer är iväg för pucken, så i stället för skymning blir vi hinder för puckens framfärd.

Vi har otroligt få lyckade styrningar (enligt min mening) Ofta styr vi inte ens.

Statistiken kan mycket väl stämma att vi har tillräckligt med folk framför mål, men kvalitén/prestationen på dem som hamnar där är för låg.

Som exempel så sköt en spelare ett slagskott i ryggen på en av våra backar som sökte sig in framför mål. Det ingår således i statistiken, trots att resultatet blev absurt dåligt.

Attityd, fokus, tajming och position, kamp och understöd är exempel jag kan tänka mig ingår ifall man skall ha positiva resultat av att ha folk på kassen.

De här är åtgärdsbara delmoment som kan vara svårkalibrerade, för det är inte bara upp till varje spelare. Det kräver ofta kombinationsprecistion med medspelarna.

Ta understödstänk t.ex. Ofta mot bättre lag, när de får tryck så kanske en retur studsar så långt ut att pucken hamnar i ingenmansland strax utanför målområdet. Pang! så följer en back med full fart upp och trycker till den pucken för att han redan var förberedd på att det mycket väl kan hända. I MoDo just nu så har den backen oftast börjat tänka på försvar och blir därför på hälarna.

Statistiken om folk framför mål är ju bara statistik, det säger ju inget om nyttan med det.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Luleå HF 24-10-12
Gavelo: Ska berätta till dig och andra MoDo-fans att jag är en tung alkoholist och tycker det är tufft att komma ifrån skiten.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Luleå HF 24-10-12
Gavelo: den kan inte stämma. Gör den det så gör vi det ändå väldigt dåligt. Jag tycker mig ha sett i flera matcher där det inte är en jäkel framför mål.
Kommentera