1150x200-modo-header2-kopiera.webp

MoDo Hockey

499788 inlägg · 4093 ämnen

Inlägg #2750479

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
Gusse: det är ju spelsystemet som får spelare att ta dumma beslut. Kan Skellefteå med 100 juniorbackar eller Timrå som har en backsida som på pappret inte är speciellt bra, speciellt inte när dom dessutom har skador, spela ett bra och solitt försvarsspel så borde vi kunna göra det betydligt bättre med.
Våra tränare måste inse vilken division vi spelar i och anpassa spelet därefter. Hur många gånger har han inte sagt något i stil med ”vi måste ju skärpa till defensiven men samtidigt behålla farten och anfallsspelet som är vår identitet”. Nej ni måste få till ett fungerande försvarsspel och släppa tvångstankarna om att ni ska ut och åka skridskor så snabbt ni bara kan, det spelar ingen roll hur fort man åker om man bara åker fel.
Svälj stoltheten för helvete och ändra spelsätt, eller så kan du göra oss en tjänst och försvinna.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
erjo: tiden är kommen, vi står vid återvändsgränden för vårt "frejdiga, tekniska, avancerade, offensivt lutat, ofysiska, mjuka och snälla spelsystem. Den är anpassad för Hockeyallsvenskan men SHL är en alldeles för kompetent liga för att lyckas med det här spelsystemet. Tror det är bättre att vi kommer till den insikten så snart som möjligt så vi kanske kan reparera säsongen. En plats i SHL står på spel
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
erjo: Förra säsongen ägde vi mindre puck, vi hade inte lika mycket zontid och vi spelade mer på omställningar på precis samma sätt som Brynäs gjorde igår och det funkade rätt bra med det materialet vi hade.
Inför denna säsong skulle vi äga mer av spelet sas det och vi skulle ta nästa steg i en mer frejdig och framåtlutat ishockey, efter 16 matcher är det precis lika öppet och okontrollerat i försvarspelet från mittzonen och framåt som den dagen vi gick på is samt att målskyttet helt dött av.
I skrivande stund har det nya spelsystemet inbringat 20,83% poäng vilket innebär ungefär en seger var 5e match eller 32 poäng efter 52 matcher.

Man kan skylla på spelare att dom inte lärt sig försvarspel men har man någon som helst självinsikt som tränare så måste man nog kolla sig i spegeln och fråga om det verkligen är ett bra spelsystem man infört för det material man har till förfogande ?!
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
erjo: Nånstans så vet väl Karlin hur man implementerar en parkerad buss. Han gjorde det lyckosamt i Västervik flera år. Problemet är att alla divor i vårt lag inte är intresserade av att försvara. Det ska bara anfallas och chansas hela tiden.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
erjo: Nej, du har missuppfattat det hela. Det är bara spelsystemets fel ifall den som står i båset heter Styf i efternamn. Heter han däremot Karlin beror de obefintliga linjerna i spelet på dåliga domare, oflyt och gnäll på Hockeysnack.

Alla som kan något om hockey vet att det är så.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
erjo: Tråkigt att det ska pratas i fel kanaler. Spelare, tränare och framförallt hinken bör synas på MoDos YouTube och lätta hjärtat.
Kommentera